دکترطباطبایی در کمیته بهداشت درمان اربعین:
ارائه خدمات مطلوب به زوار پاکستانی اربعین با تاکید برحفظ کرامت انسانی
زائرین عزیز پاکستانی اربعین، باید تمامی خدماتی که به آنها داده می شود با حفظ و شان جمهوری اسلامی ایران باشد

با تاکید بر حفظ کرامت انسانی زائرین عزیز پاکستانی اربعین، باید تمامی خدماتی که به آنها داده می شود با حفظ و شان جمهوری اسلامی ایران باشد.
به گزازش روابط عمومی – دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان که در نشست با اعضای کمیته بهداشت و درمان اربعین استان سیستان و بلوچستان سخن می گفت افزود: با توجه به تجارب سال های گذشته خوشبختانه شاهد این هستیم که هر سال کیفیت و کمیت خدمات ارتقاء پیدا می کند و انشاءالله با برنامه ریزی بهتر، خدمات مطلوب تری را به زائرین عزیز پاکستانی ارائه نماییم.
وی از تمامی برنامه های سلامتی که به زوار پاکستانی ارائه می شود تحت عنوان کمیته بهداشت درمان اربعین ارائه نام برد و گفت: سعی بر این شده تا با مشارکت، همدلی و هم افزایی تمامی دستگاه ها و نهاد مرتبط با سلامت بتوانیم خدمات خوبی را به زوار عزیز پاکستانی ارائه نماییم.
دکتر طباطبایی افزود: با توجه به رشد 36 درصدی حجم ورود زائرین در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، پیش بینی می شود افزایش بیشتری نسبت به سال قبل داشته باشیم و براین اساس باید برنامه ریزی های لازم را در این خصوص گرفته شود.
وی با اشاره به محدویت منابع در تمامی سازمان ها گفت: باتوجه به ظرفیت های خوب خیرین، می توان متناسب با نیازهای کمیته بهداشت و درمان اربعین از آنان استفاده کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به راه اندازی دو موکب سلامت در مرزی میرجاوه و زاهدان گفت: ویزیت پزشک و دندانپزشک، بیماریابی، واکسیناسیون، نظارت بر تهیه و طبخ مواد غذایی و آشامیدنی، تزریقات و خدمات دارویی از جمله اقداماتی است که در این موکب های سلامت به زائرین عزیز پاکستانی ارائه می شود.
وی درخصوص افزایش بیماری های واگیر در کشور پاکستان گفت: با حساسیت ویژه ای خدمات سلامت در پایانه مرزی میرجاوه براساس نظام مراقبت سندرمیک، بیماریابی توسط کمیته بهداشت و درمان اربعین صورت می گیرد و در بدو ورود به خاک جمهوری اسلامی ایران تمامی زائرین
پاکستانی واکسیناسیون می شوند.
وی یکی از دغدغه های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را افزایش تیفوئید مقاوم به درمان در کشور پاکستان اعلام کرد و گفت: زیر ساخت های آزمایشگاهی صورت گرفته و امکان نمونه برداری در پایانه مرزی میرجاوه وجود دارد و آزمایشگاه های زاهدان آمادگی لازم را دارند تا این مسئله را رصد کنند.
وی گفت: نمونه برداری در خصوص بیماری التور هم توسط کمیته بهداشت و درمان اربعین صورت می گیرد.
وی با تاکید بر استفاده از واکسن آنفلونزا برای پیشگیری خادمین گفت: با توجه به تغییر فصل و شیوع بیماری آنفلونزا، تمامی عزیزانی که در ارائه خدمت دخیل هستند واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند.
دکتر طباطبایی افزود: بنر و کتابچه آموزشی به دو زبان فارسی و اردو با موضوع راهنمای سفر سالم برای زائرین اربعین تهیه شده که با مشارکت داوطلبین سلامت در جهت فرهنگ سازی و اطلاع رسانی توزیع و ارائه می شود.
وی ادامه داد: یکسری CD آموزشی به راننده های اتوبوس توزیع شده تا در طول سفر پخش و آموزش های لازم به زوار عزیز ارائه شود.
دکتر طباطبایی با اشاره به ظرفیت خوب داوطلبین سلامت در ارائه خدمات گفت: با توجه به تجربه موفقی که از سال گذشته در خصوص جذب داوطلب سلامت از بین زائرین داشتیم امسال نیر همانند سال قبل از بین زائرین عزیز داوطلب سلامت جذب کرده ایم تا درخصوص ارائه خدمت، جمع آوری پسماند ها و فرهنگ سازی از آنان استفاده نماییم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: یکی از کار های خوبی که امسال صورت گرفته است تعدادی بنر و فرم نظر سنجی به دو زبان فارسی و اردو تهیه شده و در ایستگاه های که در موکب های سلامت زاهدان و میرجاه ایجادشده توزیع می نماییم و سعی بر این شده تا نظرات و انتقادات زائرین عزیز را بگیریم تا راهگشای مشکلات باشد.
وی گفت: راه اندازی موکب بانوان یکی از اقدامات خوبی است که در زائر سرای امام رضا(ع) زاهدان صورت گرفته که با ارتباط با واحد مامایی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درخصوص پیشگیری و دارو های خاص بانوان و مشکلات آنان ارائه می شود
گفتنی است: کمیته بهداشت درمان ستاد اربعین صبح امروز با حضور معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و سازمان ها و دستگاه های مرتبط با سلامت در سالن معاونت بهداشتی برگزار گردید.
comment