کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان؛
غذا برای همه، هیچ کس نباید فراموش شود
روز جهانی غذا مصادف با ۲۴ مهر ماه، فرصتی برای بهبود امنیت غذایی جامعه است.

خبر
غذا برای همه، هیچ کس نباید فراموش شود
روز جهانی غذا مصادف با ۲۴ مهر ماه، فرصتی برای بهبود امنیت غذایی جامعه است.
به گزارش روابط عمومی - دکتر مهدیه شیخی کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ضمن گرامیداشت روز جهانی غذا با بیان این مطلب افزود: علیرغم امید به خروج جهان از همهگیری کووید-19 و بهبود امنیت غذایی، گرسنگی در سطح جهان در سال 2021 نسبت به سال 2020 رشد شدید داشته است، حدود 11.7 درصد از جمعیت جهان با نا امنی غذایی شدید مواجه شدند و تعداد افرادی که در سراسر جهان توانایی پرداخت یک رژیم غذایی سالم را ندارند حدود 112 میلیون نفر افزایش یافته است و تقریباً 3.1 میلیارد نفر قادر به دسترسی به غذای ایمن، مغذی و کافی نیستند.
وی ادامه داد: روندهای جهانی در سوءتغذیه کودکان از جمله کوتاه قدی و لاغری، کمبود ریزمغذیهای ضروری و اضافه وزن و چاقی در کودکان، علیرغم توسعه و پیشرفت در برخی مناطق، همچنان نگرانکننده است و تخمین زده می شود که 45 میلیون کودک زیر پنج سال از لاغری رنج می برند، 149 میلیون نفر دچار کمبود مزمن مواد غذایی مغذی در رژیم غذایی خود هستند در حالی که 39 میلیون نفر از اضافه وزن رنج می برند
شیخی افزود: علاوه بر این، کم خونی مادر و چاقی در میان بزرگسالان، همچنان نگران کننده است و کشورهایی با درآمد متوسط و کم از جمله ایران بیشترین بار را از کوتاه قدی و لاغری کودکان ، وزن کم هنگام تولد و کم خونی مادران باردار به دوش می کشند.
وی با اشاره به این موضوع که استفاده از غذای سالم، مغذی و ایمن حق همه انسان هاست، افزود: استان سیستان و بلوچستان در بین استانهای کشور، با بالاترین میزان ناامنی غذایی و بار سه گانه سوء تغذیه در وضعیت نامطلوبی قرار دارد.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: همهگیری کووید-19، جنگ و تعارض و تغییرات اقلیمی زنجیره تامین غذا را به ویژه در کشورهای کم درآمد تحت تاثیر قرار داده است و ابعاد مختلف امنیت غذایی از مجموعه چنین اتفاقات ناگواری بی تأثیر نمی ماند، سازمانهای درگیر در امر غذا و تغذیه در جهان از جمله سازمان خواروبار کشاورزی، سازمان جهانی غذا و سازمان جهانی بهداشت، اصلاحات چند بخشی برای تغییر سیاستگذاری در برنامههای حمایت از غذا و کشاورزی و سیاستهای حمایت اجتماعی را برای کاهش پیامدهای ناخواسته اصلاحات برای جمعیتهای آسیبپذیر ترویج میکنند.
وی افزود: توصیه کلیدی سازمانهای مرتبط با غذا و تغذیه این است که دولت ها شروع به تجدید نظر در نحوه تخصیص مجدد بودجه های عمومی فعلی خود کنند تا آنها را مقرون به صرفه تر و کارآمدتر در کاهش هزینه غذاهای مغذی و افزایش در دسترس بودن و مقرون به صرفه بودن رژیم های غذایی سالم و پایدار نمایند.
گفتنی است: 24 مهرماه روز جهانی غذا با شعار "غذا برای همه، هیچ کس نباید فراموش شود" نامگذاری شده است.
روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمکات بهداشتی درمانی زاهدان
comment