اصول تغذیه در ماه مبارک رمضان در شرایط کرونا
اصول تغذیه در ماه مبارک رمضان در شرایط کرونا

اصول تغذیه در ماه مبارک رمضان در شرایط کرونا
پيروي از يك برنامه غذايي صحيح در ايام ماه مبارك رمضان از اهميت ويژه اي برخوردار است، تا هم بتوان عادات غذايي غلط را اصلاح كرد و هم از بركات معنوي اين ماه بهره برد.
به گزارش روابط عمومی - منیر افتخاری نیا رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدانگفت: امسال با توجه به همه گیری بیماری کرونا با رعایت اصول تغذیه ای می توان روزه گرفت، در ساعات روزه داری که در سال جاری مدت آن حدود 16 ساعت می باشد، گرسنگی می تواند در صورت عدم رعایت اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار و یا حذف یکی از وعده ها به ویژه وعده سحری، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری کووید- 19 را افزایش دهد.
به گفته افتخاری نیا رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با استفاده از گروه های غذایی و جایگزین های آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی های مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی تامین می شود.
وی در خصوص تاثیر روزه داری بر سلامت و عملکرد سیستم ایمنی بدن گفت: مطالعات متعددي نقش موثر روزه داري را در سلامتی به خصوص بر روي سطح گلوكز خون، چربي هاي خون و فشار خون، كنترل وزن و بهبود بيماري هاي مختلف نشان داده اند، در اغلب بيماري هائي كه عادات غذايي غلط، چاقي و افزايش وزن در بروز آنها دخالت دارند روزه داري مفيد است.
وی گفت: روزه داري مي تواند موجب کاهش پاسخ های التهابی و تنظیم سیستم ایمنی بدن می شود، هم چنین فعالیت سلول های دفاعی بدن و ترشح ایمونوگلوبولین های مخاطی که از عوامل ایمنی بدن هستند در طی روزه داری بیشتر شده و در مجموع ، روزه داری صحیح و رعایت رژیم غذایی مناسب در وعده های سحر و افطار در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
وی ادامه داد: بنابراین با رعایت تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین های A، D، E، C و همچنین منابع غذایی حاوی آهن و روی و سلنیم که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید 19 لازمند ، نگرانی از نظر تضعیف سیستم ایمنی بدن در ایام روزه داری و خطر ابتلا به این بیماری کاهش می یابد.
comment