معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خبر داد:شناسایی 26 بیمار مبتلا به سل در راستای اجرای پویش آموزش و پیشگیری از بیماری سل
شناسایی 26 بیمار مبتلا به سل در راستای اجرای پویش آموزش و پیشگیری از بیماری سل

شناسایی 26 بیمار مبتلا به سل در راستای اجرای پویش آموزش و پیشگیری از بیماری سل
به دنبال اجرای پویش (کمپین) شناسایی و بیماریابی سل بیش از 26 بیمار که از ابتلا خود به بیماری سل بی اطلاع بودند مورد شناسائی قرار گرفتند.
به گزارش روابط عمومی - دکتر سید مهدی طباطبایی اجرای پویش شناسائی و بیماریابی سل را از برنامه های مهم برای مبارزه با این بیماری واگیر عنوان کرد و گفت: همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان این پویش را بصورت جدی این پویش را اجرا نموده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به کاهش موارد بیماری سل در سال های اخیر گفت: برنامه های بیماریابی و آموزشی در مورد بیماری سل را با کمک داوطلبین سلامت و برای درگروه های پرخطر در مناطق شهری، روستائی و حاشیه شهر و همچنین مراکزی مانند زندان ها، کارگاه های قالی بافی و امثال آن در حال انجام است.
وی با اشاره به این مطلب که اگر یک بیمار مبتلا به سل مرا جعه به موقع نداشته باشد می تواند در سال حدود 18 نفر دیگر را آلوده و مبتلا نماید افزود: با توجه به طولانی بودن زمان درمان بیماری سل مراقبان سلامت در شهرها و بهورزان در روستا ها در دو ماهه اول درمان بصورت روزانه در محل زندگی افراد بیمار حضور پیدا می کنند و دارو را در اختیار بیماران قرار می دهند تا از مصرف دارو مطمئن شوند.
دکتر طباطبائی با اشاره به روند رو به کاهش ابتلاء به بیماری سل در استان و کشور گفت: به طور متوسط حدود 300 مورد سل در هر سال در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شناسایی می شوند که عمدتا از ساکنان حاشیه شهر زاهدان هستند.
وی تاکید کرد بر خلاف بسیاری از کشورهای منطقه تمامی خدمات تشخیصی و درمانی برای بیماری سل در کشور ما بصورت رایگان به بیماران ارائه می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به تجربه نیروی انسانی و تامین حداقل نیازهای تجهیزاتی در حوزه تشخیص و درمان بیماری سل گفت: بیمارستان تخصصی بوعلی به عنوان مرکز ارجاعی بیماران سلی منطقه از قابلیت های فراوانی برای تشخیص و درمان این بیماری و سایر بیماری های نوپدید و بازپدید عفونی برخوردار است.
وی افزود همانگونه که چند روز قبل هم اعلام شد آزمایشگاه مرجع سل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با توجه به ارزیابی های ملی و بین المللی برای هفتمین سال متوالی به عنوان آزمایشگاه مرجع جنوب شرق کشور انتخاب شده است که این موفقیت ناشی از پاسخ دهی مناسب و مطلوب به تمامی نمونه های آزمایشگاهی بوده است. به گفته دکتر طباطبائی ارزیابی میکروب سل از نظر مقاومت میکروبی، شناسائی موارد مقاوم به درمان از جمله توانمندی های این آزمایشگاه است و آزمایشگاه مرجع سل زاهدان جزء چهار آزمایشگاهی در کشور است که می تواند در فاصله زمانی دو ساعت جواب آزمایش میکروبی سل را پاسخ دهد.
دکتر طباطبایی شایعترین نشانه بیماری سل را سرفه بیش از دو هفته عنوان کرد و گفت: اگر فردی بیش از دو هفته دچار سرفه خلط دار، همراه تب و کاهش اشتها باشد لازم است تا با مراجعه به موقع از پیشرفت، عوارض و انتقال بیماری به سایر افرد جلوگیری نماید. وی در عین حال تاکید کرد بیماران مسلول تنها در زمانی که مورد شناسائی قرار نگرفته و تحت درمان نباشند امکان انتقال بیماری را دارند و پس از پایان دوره درمان اولیه خطر انتقال بیماری وجود ندارد.
comment