مراقب نمک پنهان باشید
هر غذایی که میخوریم حاوی نمک است

به گزارش روابط عمومی _ دکتر مهدیه شیخی، کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: نمک موجود در نمکپاش که بر سر سفره میگذاریم یا نمکی که به غذا اضافه می کنیم تنها منبع نمک مصرفی ما نیست بلکه هر روز بدون آنکه آگاه باشیم در حال مصرف مقادیر قابل توجهی نمک هستیم که بخش اعظم آن نمک پنهان موجود در مواد غذایی است.
وی ادامه داد: غذاهای آماده، کنسروها، سوسیس و کالباس، ژامبون، سس ها، پیتزا، ساندویچ، سوپ های آماده، انواع تنقلات شور، چیپس و پفک، ترشیها، مغزها و دانههای بوداده برخی منابع غذایی حاوی نمک پنهان هستند.
این کارشناس تغذیه همچنین گفت: برای هر فرد نمک به مقدار 3-5 گرم در روز (نصف قاشق مرباخوری) مورد نیاز است. این مقدار نمک از منابع غذایی مختلف در طول روز تامین می شود.
خانم شیخی افزود: مصرف زیاد نمک (چه نمک آشکار و چه نمک پنهان) و بیشتر از مقدار توصیه شده روزانه، باعث افزایش فشار خون، پوکی استخوان و سرطان معده می شود.
وی گفت: یکی از مهم ترین منابع نمک پنهان، نان است. با توجه به اینکه نان قوت غالب در کشور و استان ما می باشد روزانه مقادیر زیادی نمک به صورت نامحسوس به بدنمان ورود پیدا می کند. توصیه می شود از نان های کم نمک و سبوس دار استفاده کنید.
روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان