علل و عوامل افسردگی را بشناسیم
افسردگی یک حالت خلقی مداوم و مستمر است که در این حالت احساس غمگینی، نا امیدی، بی حوصلگی و احساس تنهایی برای مدتها باقی می ماند و فرد افسرده این احساسات را برای چندین هفته دارد و این حالت ها مانع از این می شود که فرد افسرده بتواند مثل قبل کار کند و وظایف روزانه اش را انجام دهد.

افسردگی یک حالت خلقی مداوم و مستمر است که در این حالت احساس غمگینی، نا امیدی، بی حوصلگی و احساس تنهایی برای مدتها باقی می ماند و فرد افسرده این احساسات را برای چندین هفته دارد و این حالت ها مانع از این می شود که فرد افسرده بتواند مثل قبل کار کند و وظایف روزانه اش را انجام دهد.
به گزارش روابط عمومی - فاطمه سرگزی مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگار وبدا در زاهدان گفت: افسردگی اختلال روانی شایعی در سرتاسر دنیاست و تخمین زده می شود که حدود 350 میلیون نفر به آن مبتلا هستند. این اختلال یک علت اصلی مرگ و میر و ناتوانی در سرتاسر دنیاست، بطوریکه از جمله ده بیماری محسوب می شود که بار اصلی بیماری ها را تشکیل می دهند. آمارهای سازمان جهانی بهداشت نشان می دهد که به طور کلی بار بیماری افسردگی رو به افزایش است و در بیست سال آینده افسردگی بزرگترین بار سلامتی بر جامعه از نظر اقتصادی و اجتماعی خواهد بود.
همه ما انسان ها گاهی اوقات احساس، تنهایی، خستگی، و ناراحتی می كنيم ، بخصوص وقتی اتفاق ناراحت کننده ای برایمان افتاده باشد. معمولاً این حالت بعد از مدت کوتاهی از بین میرود و دوباره به وضعیت عادی برمیگردیم. اما بعضی از افراد این حالت ها را برای مدت های طولانی دارند. ممکن است این احساس غمگینی و بی حوصلگی، یا نا امیدی با گذشت زمان بیشتر هم بشود و مشکلات دیگری هم به آنها اضافه شود.؛ مثل کم اشتهایی یا کم خوابی. در چنین حالتی احتمال تشخیص افسردگی وجود دارد و نیاز به پیگیری، مشاوره روانشانسی و درمان دارد.
چرا کسی افسرده میشود؟
عوامل مختلفی در ایجاد افسردگی نقش دارند از جمله عوامل ژنتیکی، زیست شناختی، و استرس ها. معمولاً ترکیبی از این عوامل افسردگی را در یک فرد ایجاد می کنند. بعلاوه، مصرف مواد مخدر و الکل، یا داشتن بیماری مزمن یا دردناک جسمی مانند دیابت یا کمر درد مزمن میتواند نقشی در افسردگی داشته باشد. بعضی بیماری های جسمی مانند مشکل تیرویید می توانند افسردگی ایجاد کنند که با درمان آن بیماری افسردگی هم بهبود پیدا می کند.
اگر افسرده شدیم چه کنیم؟
افسردگی یک بیماری است که باید درمان شود. درمان نکردن افسردگی باعث میشود این مشکل شدیدتر شود. امروزه برای افسردگی درمان های موثری وجود دارد. درمان دارویی افسردگی باعث بهبود تعداد زیادی از علایم افسردگی میشود و فرد می تواند به زندگی خود برگردد. همچنین کمک گرفتن از روانشناس و مشاور نیز به فرد کمک می کند در صورت برخورد با مشکلات راه حل های مناسبی پیدا کند که این امر از افسردگی بعدی او جلوگیری می کند. بنابراین در صورتی که کسی افسرده است بهتر است به پزشک و روانشناس مراجعه کند.
• به خاطر داشته باشید که افسردگی تنبلی نیست.
• افسردگی چیزی نیست که با مسافرت رفتن، بی خیالی، ازدواج کردن یا بچه دار شدن و راه حل هایی از این قبیل خوب شود.
• تنها راه خلاصی از افسردگی درمان است.
درمان افسردگی
افسردگی از جمله اختلالاتی است که برای آن درمان های موثری وجود دارد و معمولا هر چه زودتر درمان شروع شود، اثربخشی آن هم بیشتر خواهد بود. به طور کلی می توان درمان های افسردگی را به دو طبقه دارودرمانی و درمان های روان شناختی تقسیم کرد. بررسی ها نشان می دهد که ترکیب این دو نوع درمان بویژه برای افسردگی های متوسط و شدید، بهترین نتیجه را به همراه دارد.
اغلب موانع بسیاری برای درمان افسردگی وجود دارد .گاهی این موانع در منابع فردی و یا به اجتماع فرد مرتبط است .
گاهی اوقات ممکن است مرتبط با انگ و تبعیض اجتماعی و ترس از قضاوت مردم باشد که چگونه فرد را مورد قضاوت قرار می دهند؛ گاهی اوقات خود افسردگی مانع درمان است.
برخی از علایمی که فرد تجربه میکند مانع از درمان فرد میگردند.برای مثال فرد احساس خستگی شدید یا ناامیدی از درمان خود داشته باشد و تصور کند که هیچ درمانی برای او وجود ندارد.
زندگی با افسردگی مشکل است .فرد بیمار برای حفظ یک شیوه زندگی سالم و ادامه درمان نیازمند حمایت بسیار است .
اعضای خانواده و دوستان نزدیک می توانند نقش حیاتی در برنامه درمانی شما بازی کنند ،همچنین گروههای حمایتی همسالان و سازمانهای سلامت روان .
در حال حاضر در سطح جهان تاکید بر یک مدل درمان است که بر توانمندسازی افراد مبتلا به بیماریهای روانی جهت پذیرش بیماری و مسئولیت درمان وزندگی خود می باشد.
افسردگی و بیماریهای همراه
افسردگی درمان نشده همراه با دیابت میتواند خطر ابتلا به عوارض مرتبط با دیابت مانند بیماریهای قلبی - نابینایی -قطع عضو -سکته مغزی و بیماریهای کلیوی را افزایش دهد .
افسردگی خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی را 1/5تا 2 برابر ومستقل از سایر عوامل خطر شناخته شده افزایش می دهد .علاوه بر آن عوامل خطر ساز مانند سیگار و چاقی نیز این رقم را بالاتر میبرد .
افراد مبتلا به افسردگی کمتر بدنبال درمان بیماریهای خود نظیر دیابت و بیماریهای قلبی هستند
اگر شما همراه افسردگی بیماری دیگری دارید درمان افسردگی و درمان بیماری دیگر بسیار مهم است.
comment