روابط عمومی/ کنترل احساسات و مدیریت خشم، صحبت با فردی قابل اعتماد و برنامه ریزی برای رفع مرحله به مرحله مشکلات به نظر بزرگ، چند راه آسان برای نوجوانان و جوانان در گذر از شرایط پر استرس
مدیر گروه سلامت روان مرکز بهداشت استان گفت: احساس ناراحتی، خشم یا ترس در زمان کنار آمدن با استرس طبیعی هستند و کنترل احساست و مدیریت خشم، صحبت با فردی قابل اعتماد، برنامه ریزی برای رفع مرحله به مرحله مشکلات به نظر بزرگ، چند راه آسان و در دسترس، برای نوجوانان و جوانان در گذر از شرایط پر استرس است.

کنترل احساسات و مدیریت خشم، صحبت با فردی قابل اعتماد و برنامه ریزی برای رفع مرحله به مرحله مشکلات به نظر بزرگ، چند راه آسان برای نوجوانان و جوانان در گذر از شرایط پر استرس
مدیر گروه سلامت روان مرکز بهداشت استان گفت: احساس ناراحتی، خشم یا ترس در زمان کنار آمدن با استرس طبیعی هستند و کنترل احساست و مدیریت خشم، صحبت با فردی قابل اعتماد، برنامه ریزی برای رفع مرحله به مرحله مشکلات به نظر بزرگ، چند راه آسان و در دسترس، برای نوجوانان و جوانان در گذر از شرایط پر استرس است.
به گزارش روابط عمومی- خانم فاطمه سرگزی مدیر گروه سلامت روان مرکز بهداشت استان گفت: هر فردی با توجه به مجموعه خلقیات فردی,شرایط خانوادگی، فرهنگی و اجتماعی سطوحی از استرس را در زندگی تجربه می کند که در صورت بهره مند بودن از مهارت مدیریت استرس می تواند از ایجاد تاثیرات منفی بر ابعاد اصلی سلامت بکاهد.
وی ادامه داد: اگر استرس باعث شود تا در پاسخ به شرایط ایجاد شده رفتار ناسالمی مانند فریاد زدن، توهین کردن، بروز داده و وسوسه ی تسلیم شدن و افکار منفی ا را مغلوب کند علاوه بر اینکه شرایط بهبود نمی یابد، منجر به بدتر شدن اوضاع با ایجاد استرس های جدید خواهد شد.
خانم سرگزی تاکید کرد: سطوح بالاتر استرس میتواند سيستم ایمنی ما در مقابل بیماریها و عفونت ها را تضعيف كند به عنوان مثال، عفونتهای تنفسی گسترده (سرماخوردگی، آنفولانزا و غیره) با احتمال بیشتری اتفاق میافتند همچنین شواهدی در دست است که استرس میتواند ناهنجاریهای مربوط به ایمنی بدن را مثل رماتیسم، دیابت وابسته به انسولین، تصلب شرایین و امثال آن افزایش دهد.
وی اضافه کرد: کسب مهارت مدیریت استرس به خصوص در نوجوانان و جوانان 15 تا 30 سال با توجه به آغاز سال های ورود به شرایط تصمیم گیری های مستقل و دارای موارد خطا، بسیار حائز اهمیت است.
مدیر گروه سلامت روان مرکز بهداشت استان همچنین گفت: جوانان و نوجوانان باید در شرایط پر استرس و بحرانی، ابتدا یک برنامه عملکردی مرحله به مرحله برای رفع مشکل یادداشت کنند، در مقابل وسوسه تسلیم شدن مقاومت کنند، احساسات خود را با حرف زدن و نوشتن ابراز کنند، از فرد قابل اعتماد و صاحب تجربه درباره اینکه چطور باید موقعیت پیش آمده را پشت سر گذاشت راهنمایی بگیرند، در هر موقعيت دشوار از خود بپرسند: «از این مسئله چه چیزی میتوانم یاد بگیرم؟» یا «چطور میتوانم پيشرفت کنم»، به یاد داشته باشند که اوضاع میتوانست بدتر از این باشد. همچنین بجای پرخاشگری یا انفعال، نیازهای تان را قاطعانه بیان کنند.مسئولیت خود را بپذیرند، هر وقت مناسب است عذرخواهی کنند و سعی کنید اوضاع را سر و سامان دهند.
وی در پایان گفت: صدمه زدن به خود، دیگران، حیوانات یا وسایل هیچوقت نمیتواند راهی امن یا سالم برای کنار آمدن با استرس باشد. برای بررسی راه های کنار آمدن با استرس که شامل خشونت یا آسیب رساندن نمیشود اجازه دهید کسی که به شما اهمیت میدهد، از وقایع با خبر باشد تا بتواند جلوی آسیب دیدن شما و عزیزان تان را بگیرد.
comment