روابط عمومی/ مستمر و ارتقاء آگاهی های مادران باردار کلیدی ترین اقدام برای حفظ سلامت مادر و نوزاد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: آموزش مستمر و ارتقاء آگاهی های مادران باردار کلیدی ترین اقدام برای حفظ سلامت مادر و جنین است.

آموزش مستمر و ارتقاء آگاهی های مادران باردار کلیدی ترین اقدام برای حفظ سلامت مادر و نوزاد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: آموزش مستمر و ارتقاء آگاهی های مادران باردار کلیدی ترین اقدام برای حفظ سلامت مادر و جنین است.
به گزارش روابط عمومی- دکتر سید محمد هاشمی شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در جلسه کمیته دانشگاهی بررسی مرگ مادران باردار در شهرستان سراوان گفت: خوشبختانه پس از گذشت 40 سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، مرگ مادران باردار که زمانی علیرغم عدم وجود سیستم گزارش دهی مدون و منسجم، رقم بسیار بالائی داشت اکنون به تعداد انگشت شماری رسیده است.
وی تاکید کرد: علیرغم آمار پائین مرگ و میر مادران باردار، در مقابل هر مورد مرگ قابل پیشگیری، همه ما مسئولیم و باید از تمام امکانات موجود برای به صفر رسیدن آمار بهره بگیریم.
رئیس دانشگاه اضافه کرد: همکاران بهورز به عنوان خط نخست خدمات بهداشت و درمان، وظیفه برقراری ارتباط با خانواده ها و ارائه آموزش های بهداشتی را بر عهده دارند بنابراین باید ضمن شرکت در دوره های آموزشی منظم، در خصوص آگاه سازی گروه های مرتبط نیز باید بیش از پیش کوشا باشند.
قائم مقام وزیر در استان همچنین گفت: متاسفانه عدم ارائه نشانی دقیق، متحرک بودن جمعیت و عدم مراجعه مادر باردار برای دریافت خدمات مراقبتی از جمله دلایل بروز عوارض بارداری است که در مواردی به مرگ مادر باردار نیز منجر شده است.
وی تاکید کرد: اگرچه موفقیت در حفظ سلامت مردم حاصل یک همکاری بین بخشی خواهد بود اما صرفنظر از نحوه عملکرد سایر بخش ها، آن چه مربوط به عملکرد بهداشت و درمان است باید به بهترین نحو ممکن انجام شود.
دکتر فرحناز فرزانه فوق تخصص نازائی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: سرعت و دقت در تصمیم گیری و توجه به شرح حال بیمار سه عامل مهم در مراقبت از مادران باردار پر خطر است.
وی با اشاره به حضور 4 متخصص زنان و زایمان در شهرستان سراوان ادامه داد: با توجه به
آمار بالای زاد و ولد در این شهرستان و همچنین تعدد بارداری های پرخطر، نیاز به افزایش تعداد متخصصین زنان در این شهرستان احساس می شود.
دکتر شهرام برجیان متخصص بیهوشی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز بر اهمیت آموزش دستورالعمل کنترل خونریزی که توسط اساتید همین دانشگاه تهیه و تدوین شده تاکید کرد و گفت: مرگهای مادر ناشی از خونریزی کاملا قابل مدیریت و درمان هستند بنابراین افزایش دانش و مهارت کارکنان بهداشتی و درمانی نتایج مثبت فراوانی خواهدداشت.
خانم فرحناز هرمزی رئیس اداره مامائی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم در این کمیته گفت: آموزش به مادران و خانواده های آنان باید بطور صحیح و علمی انجام شود تا بتواند باعث تغییر رفتار شده و به این ترتیب رفتارهای بهداشتی صحیح در میان ساکنین عزیز منطقه نهادینه گردد
.خانم دکتر زابلی مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشتی.نیز با تاکید بر لزوم تامین منابع مالی برای اجرای برنامه باروری سالم، این امر را در مادرانی که بارداری باعث مرگ و یا ناتوانی در آنان می شود ، ضروری عنوان کرد.
گفتنی است: کمیته دانشگاهی بررسی مرگ مادران باردار، کمیته ای است که با هدف شناسایی و پیگیری دقیق علت مرگ و ناتوانی، پیشگیری از بروز موارد مشابه و افزایش کیفیت خدمات درمانی و بهداشتی برگزار می شود.
comment