روابط عمومی/گردهمایی دانش آموختگان دانشگاه نسل سوم دانشگاه علوم پزشکی زاهدان؛
تاثیر 25 درصدی مسائل ژنتیکی در تعیین سلامت دوران سالمندی

75 درصد از سلامت دوران سالمندی وابسته به سبک زندگی از زمان کودکی تا بزرگسالی است و تنها 25 درصد عوامل ژنتیکی بر آن تاثیر گذار است.
به گزارش روابط عمومی- دکتر سیدمهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان که در گردهمایی دانش آموختگان دانشگاه نسل سوم سخن می گفت ادامه داد: در حال حاضر بیش از 8 درصد جمعیت کشورمان بیش از 60 سال سن دارند و بخش بزرگی از عوامل محیطی می تواند بر کیفیت زندگی در این سن تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین اهداف ما در راه اندازی دانشگاه نسل سوم، افزایش دانش و آگاهی در بین شهروندان ارشد جامعه در خصوص چگونگی مراقبت از خود در مقابل عوامل ناتوان ساز دوران سالمندی است تا بدینوسیله ضمن بهبود شرایط فرد سالمند، این فرهنگ در میان اعضای خانواده وی نیز نهادینه گردد.
معاون بهداشتی دانشگاه با توجه به اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت تاکید کرد: یکی از بخش های مهمی که در این طرح به آن توجه شده غربالگری سلامت سالمندان است و سالمندان گرامی می توانند با مراجعه به پایگاه های خدمات جامع سلامت، برای تشکیل پرونده و انجام آزمایشات غربالگری اقدام کنند.
خانم دکتر زابلی مدیر سلامت جمعیت خانواده مدارس و تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم در این گردهمایی گفت: نیمی از افراد ساعات بیکاری خویش را به فعالیت های نشسته و بی تحرک سپری می کنند و سالانه 2 میلیون نفر در دنیا جان خود را بر اثر بیماری های ناشی از کم تحرکی، از دست می دهند.
وی ادامه داد: بر اساس تحقیقات، در صورت انتخاب سبک زندگی سالم، افراد می توانند تا 85 سالگی زندگی بدون وابستگی را تجربه کنند و از سالمندی خویش با تمام تاثیرات طبیعی که بر بدن دارد لذت ببرند.
وی اضافه کرد: پس از 30 سالگی هر سال یک درصد از ظرفیت عملکردی بدن کاهش می یابد که با تغییر سبک زندگی، تغذیه سالم، انجام معاینات دوره ای، ورزش منظم، توجه به سلامت روان، می توان این شیب تحلیل برنده را کاهش داد.
دکتر زابلی همچنین تاکیدکرد: زندگی موسوم به مجسمه وار که کمترین میزان تحرک در آن وجود دارد منجر به ناتوانی و مرگ زود رس می شود.
comment