روابط عمومی/معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مراسم افتتاح همزمان طرح های عمرانی به مناسبت هفته دولت
بیماری های قلبی عروقی علت ۳۳ درصد مرگ ها در سیستان وبلوچستان بیماری های قلبی عروقی علت ۳۳ درصد مرگ ها در سیستان وبلوچستان است و سهم بیماری های عفونی و واگیردار در بروز مرگ و میر به شدت کاهش پیدا کرده است.

بیماری های قلبی عروقی علت ۳۳ درصد مرگ ها در سیستان وبلوچستان
بیماری های قلبی عروقی علت ۳۳ درصد مرگ ها در سیستان وبلوچستان است و سهم بیماری های عفونی و واگیردار در بروز مرگ و میر به شدت کاهش پیدا کرده است.
دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مراسم افتتاح همزمان طرح های عمرانی به مناسبت هفته دولت با اشاره به اینکه؛
کلید اصلی موفقیت برای کنترل بیماری های غیر واگیز مانند سکته های قلبی و مغژی، دیابت، فشار خون، سرطان و امثال آن تغییر سبک زندگی و خودمراقبتی است خاطر نشان کرد؛ با وجود موفقیت هایی که در زمینه کنترل بیماری های عفونی و واگیردار داشته ایم، شرایط منطقه ما به شکلی است که هرگونه غفلت در کنترل هوشمندانه شرایط و ضعف در نظام مراقبت، منجر به شیوع گسترده بیماری های واگیر خوا هد شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد؛
در سال گذشته ۲۰ درصد از موارد تب کریمه کنگوی کشور مربوط به سیستان وبلوچستان بوده است که که قاچاق و نقل و انتقال غیر مجاز دام، عدم رعایت شرایط قرنطینه، وضعیت نامناسب محل نگهداری و شرایط نامناسب ذبح و عرضه از دلائل اصلی آن بوده است.
وی گفت؛ از هم استانی های عزیزمان انتظار داریم تا برای حفظ سلامت خود و ایجاد تحول در نظام توزیع، گوشت قرمز مورد نیاز خود را از شبکه مجاز و بهداشتی توزیع و قصابی های سطح شهر تهیه کنند.
دکار طباطبایی تصریح کرد؛ درسال ۱۳۷۰ بیش از ۵۲ هزار مورد مالاریا در استان داشتیم، در حالیکه موارد انتقال محلی این بیماری به زیر ۴ مورد کاهش یافته است.
وی با بیان این مطلب که یکی از تهدیدات بهداشتی تردد های غیرمجاز مرزی انتقال مالاریا به داخل کشور است، تصربح کرد؛ نظام مراقبت بیماری ها برای صیانت از سلامت مردم، باجدّیتی بیشتر از گذشته بدنبال شناسایی و درمان افراد آلوده به انگل مالاریاست که عموما سابقه تردد غیر مجاز مرزی دارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اضافه کرد؛در طرح بسیج ملی کنترل فشار خون ۲۶ هزار نفر با فشار خون بالا شناسایی که اکثر آنان از بیماری خود اطلاع نداشتند.
وی افزود؛ یکی از شاخص های مهم توسعه یافتگی، سلامت کودکان و نوزادان است و در این زمینه هم توفیق پیدا کرده ایم تا موارد مرگ و میر کودکان زیر یکسال را از ۴۰۰ مورد مرگ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده در سال به زیر ۳۰ مورد برسانیم.
comment