روابط عمومی/معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خبر داد؛
استمرار برنامه غربالگری هپاتیت B برای تمامی مادران باردار در مراکز خدمات جامع سلامت و بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

استمرار برنامه غربالگری هپاتیت B برای تمامی مادران باردار در مراکز خدمات جامع سلامت و بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
بر اساس بررسیهای پزشکی مادران باردار آلوده به هپاتیت عامل 50 درصدی انتقال این بیماری به فرزندان خود هستند در همین راستا برنامه غربالگری هپاتیت B برای تمامی مادران باردار در مراکز خدمات جامع سلامت و کلینیک های هپاتیت در بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در حال اجراست.
دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به مناسبت روز جهانی هپاتیت ودر گفتگو با خبر سیمای هامون با اشاره به اینکه: فرارسیدن روز جهانی هپاتیت فرصتی مغتنم در راستای افزایش حداکثری آگاهی عموم جامعه نسبت به راههای انتقال، پیشگیری ودرمان هپاتیت های ویروسی است خاطر نشان کرد: با در نظر گرفتن سیر صعودی موارد مرگ ناشی از هپاتیت های ویروسی B در طی سالیان اخیر، مقوله هپاتیت های ویروسی به عنوان چالش و معضل بهداشتی مطرح گردیده است و در این راستا سازمان جهانی بهداشت به منظور دستیابی به اهداف مورد نظر تا سال 2030 همه ساله اقداماتی را بر علیه این بیماری اجرایی می کند.
معاون بهداشتی دانشگاه ادامه داد: یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت حذف هپاتیت B و C تا سال 2030 است واین امر مستلزم ارتقای پوشش مراقبتهای بهداشتی ودرمانی است.
وی گفت: با توجه به واکسیناسیون همگانی در طی چند سال اخیر شیوع هپاتیت در کشور روند کاهش داشته است و انتظارمی رود که این روند استمرار داشته باشد.
وی افزود: در حال حاضر در کشور، شیوع هپاتیت B در جمعیت عمومی حدود 1.5 % می باشد. این در حالیست که در استان های گلستان و سیستان و بلوچستان این شیوع حدود 3.5 % می باشد. شیوع هپاتیت C در جمعیت عمومی بسیار کمتر و به میزان 0.5 % برآورد شده است.
دکتر طباطبایی افزود: با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان کمیته استانی هپاتیت های ویروسی در استان تلاش می کند با همراهی و همکاری ارگانها و سازمانهای دخیل در برنامه به اهداف سازمان بهداشت جهانی تا سال 2030 که کنترل هپاتیت B و حذف هپاتیت C است تا سال 1410 دست یابد.
شایان ذکر است: مهمترین اقدامات صورت گرفته کمیته هپاتیت های ویروسی در راستای کنترل هپاتیت عبارتند از:
- 1- برپایی کلینیک های هپاتیت در سطح استان به منظور ویزیت بیماران توسط متخصصین با تعرفه دولتی
- 2- اجرای برنامه غربالگری هپاتیت B در کلیه مادران باردار در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ( شروع برنامه از مورخ 01/05/1398 لازم الاجرا گردیده است)
- 3- پیگیری واکسیناسیون هپاتیت B اهداکنندگان مستمر و با سابقه خون و تکمیل پوشش 100درصدی واجدین با همکاری سازمان انتقال خون استان
- 4- بررسی وضعیت واکسیناسیون هپاتیت B کلیه دانشجویان دانشگاههای استان و اقدام به واکسیناسیون هپاتیت B به ترتیب اولویت رشته های تحصیلی مرتبط با حوزه بهداشت و درمان( بررسی وضعیت واکسیناسیون دانشگاه ع. پ زاهدان انجام شده است)
- 5- بیماریابی هپاتیت های ویروسی در گروههای پر خطر ( افراد تحت مراقبت در مراکز MMT،DIC ، مرکز مشاوره ویژه زنان آسیب پذیر، کودکان کار، معتادین متجاهر، زباله گردها و ...) / برخی موارد در دست اقدام
- 6- پیگیری واکسیناسیون هپاتیت B در زندانیان سراسر استان و تکمیل 100 درصدی آمار مورد نظر
- 7- واکسیناسیون نوزادان در بدو تولد و پوشش 100 % این مهم در دانشگاه
- 8- تلاش به منظور درمان بیماران مبتلا با حداقل هزینه و یا به صورت رایگان با جلب حمایت خیرین حوزه سلامت
- 9- نظارت بر عملکرد بهداشتی آرایشگاهها با توجه به راههای انتقال بیماری و پیشگیری از اقدامات غیر بهداشتی( انجام اقداماتی مثل تاتو و پیرسینگ با عدم رعایت اصول بهداشتی) / همکاری و همراهی اتحادیه صنف آرایشگران
گفتنی است: هپاتیت به معنای التهاب کبد می باشد که از طرق مختلف اتفاق می افتد و یکی از این راهها، التهاب کبد ناشی از ورود ویروسها می باشد واین انتقال از راه خون و فرآورده های خونی آلوده( اعتیاد تزریقی، اقدامات پزشکی و دندانپزشکی غیر بهداشتی، تیغ ریش تراشی، قیچی و ماشین اصلاح مشترک در صورت آلودگی با خون فرد مبتلا،سرنگ، سوزن و لانست مشترک / در معتادین تزریقی ) به فرد منتقل می گردد.
روز جهانی هپاتیت در سال 2019 با شعار" Invest in eliminating hepatitis" "سرمایه گذاری به منظور حذف هپاتیت" مطرح گردیده و در دستور کار کشورهای متعهد به برنامه، قرار گرفته است.
comment