روابط عمومی/معاون بهداشت دانشگاه در کمیته کاهش آسیب:ارائه خدمات سلامت به 346 معتاد تزریقی مواد مخدر در مراکز کاهش آسیب دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
ارائه خدمات سلامت به 346 معتاد تزریقی مواد مخدر در مراکز کاهش آسیب دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

ارائه خدمات سلامت به 346 معتاد تزریقی مواد مخدر در مراکز کاهش آسیب دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
مراکز کاهش آسیب در روند درمان و خدمات به معتادان و کاهش آسیب های اجتماعی برآمده از اعتیاد دستاوردهایی ارزنده ای را به بار آورده است.
دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان؛ در کمیته کاهش آسیب با اشاره به اینکه توزیع و مصرف موادمخدر پدیده ای است که آسیب های آن نه تنها فروشندگان و مصرف کنندگان مواد مخدر بلکه خانواده ها و به طور کلی جامعه را نیز درگیر خود کرده است خاطر نشان کرد: کمیته کاهش آسیب یکی از کمیته های چند گانه مبارزه با مواد مخدر در حوزه بهداشت است که خدمات بهداشتی به جامعه مورد آسیب و معتادین مواد مخدر، معتادان تزریقی، و کارتن خوابها از اهداف آن است.
وی ادامه داد: کنترل و مراقبت معتادین و ارائه خدمات سلامت به این بیماران در حیطه دانشگاههای علوم پزشکی است و دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با هدف پیشگیری از انتقال آسیب به سایر افراد جامعه مجموعه ای از خدمات بهداشتی رایگان شامل توزیع سرنگ، و بسته های بهداشتی و حتی غذای گرم را به بیماران ارائه داده است.
وی با بیان این نکته که: در چند سال اخیر روند سوء مصرف مواد در مادران باردار استان بیشتر شده است ادامه داد: بخشی از خدمات مراکز کاهش آسیب در حوزه سلامت به مادران باردار دارای سوء مصرف مواد است که خدمات ویژه ای به منظور سلامت این قشر و نوزادان در مراکز MMT به آنان ارائه می گردد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: براساس مطالعه جامع صورت گرفته در استان از بین ۲ هزار مادر باردار ۵ درصد آنان دارای سوء مصرف مواد بوده اند.
دکتر زندی رئیس شورای مبارزه با مواد مخدر استان نیز در این نشست اظهار داشت: بیش از ۷۸۰ نفر از برادران ما در استان سیستان و بلوچستان در مسیر مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسیده اند.
وی افزود: 55 درصد از طلاقها در کشور و سایر جرمها زاییده منکر بزرگ اجتماعی به نام اعتیاد است و همه ما باید در مسیر صیانت و پیشگیری از این معضل اجتماعی قدم برداریم.
رئیس شورای مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به اینکه: در حوزه فرهنگی مبارزه با مواد مخدر کارهای محدودی در کشور انجام گرفته است، افزود: لازم است مطالعات مرتبط در این زمینه گسترش یابد و شورای مبارزه با مواد مخدر در این زمینه از پژو هشگران و صاحبنظران حمایت خواهد کرد.
وی همچنین از برنامه های دانشگاه زاهدان در زمینه مراقبت سلامت از مادران معتاد به منظور بهبود یافتگی مادران باردار و سلامت نوزادان تقدیر کرد.
کمیته کاهش آسیب با حضور رئیس شورای مبارزه با مواد مخدر استان ، معاون بهداشتی دانشگاه و مدیران و کارشناسان دانشگاههای زاهدان، زابل و ایرانشهر در معاونت بهداشتی برگزار گردید و گزارش مراکز MMT ضمیمه مراکز خدمات جامع سلامت و تامین اعتبار، تعیین دو تیم سیار کاهش آسیب ضمیمه مراکز خدمات جامع سلامت، درخواست مجوز مرکز کاهش آسیب سراوان و مدیریت مصرف مواد در مادران باردار از مهمترین مباحث مطروحه در این کمیته بود.
comment