روابط عمومی/معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تاکید کرد: نانوایان میزان نمک مصرفی در نان را به زیر 1 درصد کاهش دهند...طرح مداخله ای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ممنوعیت جوش شیرین و کاهش نمک در نان
در تهیه نان اگر از نمک زیاد استفاده گردد زمینه ساز افزایش فشار خون مصرف کنندگان، بخصوص بیماران دارای سابقه فشار خون خواهد شد در همین راستا طرح ممنوعیت استفاده از جوش شیرین و کاهش نمک مصرفی در نان با نظارت های بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سطح نانوائیهای سیستان وبلوچستان در حال اجراست.

نانوایان میزان نمک مصرفی در نان را به زیر 1 درصد کاهش دهند...طرح مداخله ای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ممنوعیت جوش شیرین و کاهش نمک در نان
در تهیه نان اگر از نمک زیاد استفاده گردد زمینه ساز افزایش فشار خون مصرف کنندگان، بخصوص بیماران دارای سابقه فشار خون خواهد شد در همین راستا طرح ممنوعیت استفاده از جوش شیرین و کاهش نمک مصرفی در نان با نظارت های بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سطح نانوائیهای سیستان وبلوچستان در حال اجراست.
دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه نان قوت قالب و اصلی ایرانیان است که باید بدرستی کیفیت و و سلامت آن مورد توجه قرار گیرد خاطر نشان کرد: نان بی کیفیت تهدید کننده سلام عموم جامعه است و اگر بدرستی تخمیر نشود ودر آن از خمیر مایه و خمیر ترش استفاده نگردد، طعم و بوی مطلوبی نخواهد داشت.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: متاسفانه برخی از نانوایان برای اینکه نان زودتر برای طبخ اماده گردد از مواد افزودنی مانند جوش شیرین استفاده می کنند، در حالیکه جوش شیرین به میزان غیر معمول در نان تهدید کننده سیستم گوارش است.
وی با اشاره به اینکه بازنگری کیفیت نان حاصل عزم جدی همه دستگاههای مرتبط است افزود: بر اساس دستور العمل وزارت بهداشت در موضوع بازنگری استانداردهای نان، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مسیر استاندارد سازی نان عهده دار، کنترل نمک نان، کنترل جوش شیرین، و نظارت بر بهداشت محیط نانوائیها به منظور تهیه قرص نان با کیفیت و بهداشتی برای مصرف کنندگان است.
مهندس پاکزاد مدیر گروه سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه غالبا نانوایان شهر زاهدان و برخی شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان استانداردهای بهداشتی و کیفی پخت نان را رعایت می کنند و نانهای با کیفیتی بدست مصرف کننده می رسانند اظهار داشت: بیش از 100 نفر از بازرسان بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بصورت مستر کار نظارت بر رعایت شاخص های بهداشتی در نانوائیها را بر عهده دارند.
مدیر گروه بهداشت محیط با بیان این مطلب که نانوایی مکان کسبی است که در صورت هر نقص بهداشتی نمی شود از فعالیت آن جلو گیری گردد، افزود: در حیطه سلامت، نواقص نانوائیها به بحرانی و غیر بحرانی دسته بندی گردیده، در صورت هر نقص غیر بحرانی بازرسان بهداشت محیط باتذکر، آموزش، نظارت و پیگیری مستمر در زمینه رفع ان اهتمام می ورزند ولی اگر نواقص پخت نان بحرانی و تهدیدی برای سلامت مردم باشد سریعا آن مکان تعطیل و از فعایت آن جلوگیری خواهد شد.
وی گغت: بیش از621 نانوایی در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان فعالیت دارند که بر اساس بازدیدها، نظارت ها و اموزش های مستمر مصرف جوش شیرین را تقریبا به صفر رسیده است.
مدیر گروه سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطر نشان کرد: از 1863 نفر شاغل در نانوائیهای سطح استان قریب به 95 درصد آنان کارت سلامت در یافت کرده اند و همه متصدیان نانوائی ها موظفند نسبت به تمدید کارت یهداشتی پرسنل خود اقدام در غیر این صورت از فعالیت آنان جلو گیری خواهد شد.
مهندس مسعود فیروز کوهی کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان می گوید: نان اگر فاقد سبوس باشد هم بستر ابتلا به دیابت را فراهم خواهد کرد و هم برای عملکرد دستگاه گوارش مطلوب نیست.
وی به همه نانوایان توصیه کرد: سعی کنند نان را بصورت طبیعی و با کیفیت و بدون مواد افزودنی آماده کنند و بدست مصرف کنندگان برسانند.
comment