روابط عمومی/معاون بهداشتی دانشگاه درهمایش سلامت مادران عنوان کرد :مادران سالم ،فرزندان سالم ،جامعه سالم ...شناسایی وارائه خدمات سلامت به تمامی مادران باردار از اهداف تیم حامیان سلامت مادران باردار سیستان وبلوچستان
اگر جامعه ای دارای مادران سالم باشد فرزند سالم هم خواهد داشت و سلامت باعث ایجاد توسعه یافتگی جوامع وارتقای سواد سلامت مادران باردار خواهد شد .

اگر جامعه ای دارای مادران سالم باشد فرزند سالم هم خواهد داشت و سلامت باعث ایجاد توسعه یافتگی جوامع وارتقای سواد سلامت مادران باردار خواهد شد .
به گزارش روابط عمومی دکتر سید مهدی طباطبایی در همایش سلامت مادران وآغاز کمپین حمایت مادران باردار در زاهدان اظهار داشت: سلامت مادران باردار یکی از شاخص های توسعه یافتگی جامعه محسوب می شود که دولت و مردم در ایجاد آن نقش دارند.
وی تصریح کرد : با ایجاد کمپین سلامت مادران باردار برای سلامت مادر ان استان حمایت طلبی می کنیم وباید شرایطی فراهم کنیم که مادران جامعه به حق شرعی، عرفی و قانونی خود که همان سلامت است برسند، زیرا سلامت حق مسلم همه مردم است.
وی تاکید کرد : قطعا برای سلامت مردم، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نقش 25 درصد و مردم و دیگر نهادهای مربوط 75 درصد در ارتقای سطح سلامت جامعه دخیل هستند..
وی خاطرنشان کرد: باید دولت ها بخواهند سلامت مادران باردار را تضمین کنند و تعهد سیاسی وجود داشته باشد وبارداریهای پرخطر با ارائه آموزشهای سلامت کاهش یابد که برای رسیدن به این هدف باید سیستم مراقبت از مادران قبل از بارداری، بارداری و پس از زایمان ادامه داشته باشد تا سلامت آنان تضمین شود و در قبال مرگ مادران پاسخگو باشیم.
معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد : در سیستان و بلوچستان سناریوهای مرگ مادران تکراری است و نظیر آن در سال های گذشته اتفاق افتاده که قابل پیشگیری است. و، هر چه توسعه یافتگی جوامع بیشتر شود شاهد کاهش مرگ ومیر مادران خواهیم بود.
.وی با اشاره به تشکیل کمپین حامیان سلامت مادران باردار گفت: اگر جامعه ای دارای مادران سالم باشد فرزند سالم هم خواهد داشت و باایجاد توسعه یافتگی سواد سلامت مادران باردار افزایش می یابدکه در نتیجه آن منجر به ارتقای اطلاعات سلامت مادران خواهد شد.
وی تصریح کرد: بارداری باید آگاهانه و مسئولانه باشد و خانم قبل و در هنگام بارداری و پس از زایمان مورد ارزیابی سلامت قرارگیرد که حیاتی ترین زمان، هنگام زایمان است زیرا بالقوه می تواند خطرناک باشد و ممکن است به مرده زایی یا مرگ مادر منجر شود.
وی افزود: در سیستان و بلوچستان دومین دلیل مرگ مادران بعد از خونریزی بیماری های مزمن مثل دیابت، فشار خون و بیماری قلبی است و باید برای آن برنامه ریزی شود و شیوه زندگی در گسترش این بیماری های مزمن تاثیر بسزایی دارد و استفاده از غذاهای سنتی، کم تحرکی و دخانیات موجب افزایش این بیماری ها می شود.
لازم به ذکر است :در حاشیه این همایش ایستگاههای مشاوره شیردهی وزایمان دایر شده بود که تیم های سلامت خانواده وداوطلبان سلامت آموزشهای لازم را به مادران شرکت کننده ارائه دادند.
comment