روابط عمومی/شناسایی حدود 16 هزار فرد مبتلا به پرفشاری خون در قالب اجرای طرح تحول نظام سلامت
برکات و ثمرات طرح تحول نظام سلامت تنها به کاهش پرداخت هزینه های درمان از سوی مردم خلاصه نمی شود.

برکات و ثمرات طرح تحول نظام سلامت تنها به کاهش پرداخت هزینه های درمان از سوی مردم خلاصه نمی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان با اعلام این مطلب گفت؛ کاهش هزینه های سرسام آور و کمر شکن درمان برای اقشار مختلف مردم، توسعه زیر ساخت های بهداشتی و درمانی و ارتقاء کیفیّت خدمات با هدف دسترسی همگانی و ارتقاء شاخص های عدالت در سلامت از مهمترین اهداف اجرای طرح تحول نظام سلامت بوده است که با استاندارد سازی و بازبینی پوشش بیمه ای و استقرار نظام ارجاع ادامه پیدا خواهد کرد.
دکتر سید محمد هاشمی در آخرین روز از "هفته فشار خون" و در مصاحبه با خبرنگار وبدا در زاهدان گفت؛ پر فشاری خون یکی از عوامل خطر مهم بیماری های مزمن غیر واگیر است و فعالیت های آموزشی و بیماریابی مرتبط با آن در قالب برنامه های مدوّن طرح تحول نظام سلامت در حال انجام می باشد.
وی افزود؛ یکی از اقداماتی که پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت در خانه های بهداشت روستائی، پایگاههای سلامت شهری و مراکز جامع خدمات سلامت شهری و روستائی (درمانگاه ها) انجام می شود، شناسائی و غربالگری بیماران مبتلا به پرفشاری خون و سایر بیماری های قلبی و عروقی است. به گفته دکتر سید محمد هاشمی از ابتدای اجرای طرح خطر سنجی بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون حدود 16 هزار نفر از هم استانی هائی که به این بیماری خاموش و بدون علامت مبتلا بودند شناسایی و تحت پوشش مراقبتهای رایگان این طرح قرار گرفته اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطر نشان کرد: میزان ابتلا به فشارخون در افراد بالای 18 سال در کشورحدود 27 درصد است که بر اساس آمارهای موجود در مرکز بهداشت استان، این رقم در سیستان و بلوچستان بالغ بر 20 درصد می باشد و به همین دلیل برای پیشگیری وکاهش بار این بیماری باید راهبردهای موثر و قابل قبولی بکار گرفته شود.
دکتر سید محمد هاشمی شهری اظهار داشت: از پرفشاری خون به علت فقدان علامت مشخص و در عین حال تاثیر در ابتلاء به انواع سکته های قلبی و مغزی به عنوان " قاتل خاموش" یاد می شود. وی افزود، پرفشاری خون به ندرت در قربانیان خود علائم بالینی ایجاد می کند و معمولا با نشانه های مربوط به سنجش فشار خون توسط کادر بهداشت و درمان شناسائی می شود و به همین دلیل لازم است افراد بالای 30 سال حداقل سالی یکبار نسبت به کنترل فشارخون خود در یکی از واحدهای ارائه خدمات سلامت اقدام نمایند. وی کم تحرکی، رژیم غذایی نامناسب و مصرف دخانیات و الکل را از مهم ترین دلایل بروز پرفشاری خون عنوان کرد و گفت: بيماري فشارخون يكي از عوامل خطر مهم بيماريهاي قلبي عروقي شامل؛ سكته مغزي، سكته قلبي (حمله قلبي)، نارسايي قلب، بيماري كليه و بيماريهاي عروق محيطي ميباشد و به همین دلیل به هموطنان عزیز توصیه می شود تغذیه مناسب، تحرک بدنی کافی و ورزش را در اولویت برنامه های زندگی روزانه خود قرار دهند
دکتر هاشمی شهری تقویت و توسعه "سواد سلامت" را یکی از ضروریات افزایش مشارکت مردم در برنامه های نظام سلامت عنوان کرد و افزود: حدود 50 در صد از بیماران مبتلا به فشار خون از وضعیت بیماری خود بی خبرند و برخی از آنها که اطلاع دارند نیز هیچ اقدام درمانی را انجام نمی دهند.
comment