روابط عمومی/تشدید نظارت های بهداشتی و پایش و مراقبت ناقلین تب دانگ
در نشستی با حضور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و مدیر کل فرودگاه زاهدان راهکارهای افزایش نظارت های بهداشتی و پایش و مراقبت ناقلین تب دانگ مورد بررسی و تاکید قرار گرفت وبه زودی اقدامات عملیاتی سلامت در سطح فرودگاه زاهدان اجرایی خواهد شد.

همزمان با افزایش پروازهای خارجی در فرودگاه بین المللی زاهدان اجرایی خواهد شد:
تشدید نظارت های بهداشتی و پایش و مراقبت ناقلین تب دانگ
در نشستی با حضور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و مدیر کل فرودگاه زاهدان راهکارهای افزایش نظارت های بهداشتی و پایش و مراقبت ناقلین تب دانگ مورد بررسی و تاکید قرار گرفت وبه زودی اقدامات عملیاتی سلامت در سطح فرودگاه زاهدان اجرایی خواهد شد.
دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست مشترک با مدیر کل فرودگاه زاهدان اظهار داشت: افزایش بروز و توزیع جغرافیایی دانگ در 50 سال گذشته، باعث گردیده تا به عنوان یکی از مهمترین بیماری های عفونی جهان شناخته شود. سرو تایپ های ویروس عامل دانگ توسط گزش برخی از پشه های جنس آئدس از جمله آئدس آلبوپیکتوس و اجپتی از انسان به انسان منتقل می شوند.
وی ادامه داد: این ویروس باعث طیف متغیری از بیماری می شود که از تب تا سندرم شوک مرگبار را شامل می شود. عدم کنترل جمعیت ناقل و رفتارهای منحصر بفرد آن، رشد بی رویه جمعیت، شهرنشینی کنترل نشده، افزایش مبادلات تجاری و مسافرت های هوایی بویژه به مناطق اندمیک تب دانگ از جمله علل گسترش جهانی آن اعلام شده است .
معاون بهداشتی دانشگاه اضافه کرد: در شرایطی که هنوز ناقل تب دانگ در یک منطقه مستقر نشده و بیماری بصورت محلی وجود ندارد، پایش و مراقبت ناقل از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این بین پایش ناقل در کلیه نقاط ورودی کشور از جمله فرودگاههای بین المللی در اولویت برنامه نظام مراقبت ناقل قرار دارد و در این راستا و با هدف پایش و مراقبت ناقلین تب دانگ و از سوی دیگر با توجه به افزایش سفرهای هوایی بویژه در ایام حج و لزوم نظارت بهداشتی بیشتر، نظارتهای ویژه و خاصی از سوی تیم های سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سطح فرودگاه زاهدان اجرایی خواهد گردید.
وی با اشاره به این مطلب که بیماری های تب دانگ و چیکونگونیا از جمله مهمترین بیماری های آربو ویروسی محسوب می شوند، خاطر نشان کرد: پشه های آئدس آلبوپیکتوس و آئدس اجپتی بعنوان ناقلین اصلی آنها، نقش مهمی در گسترش و استقرار این بیماریها دارند، بطوریکه انتقال بیماریهای مذکور حتی از طریق تخم پشه ناقل نیز صورت گرفته و نسل بعد بدون خونخواری از میزبان آلوده توانایی انتقال آن را خواهد داشت.
مهندس اعرابی مدیر کل فرودگاه زاهدان نیز ضمن اعلام آمادگی کامل در همکاری با پرسنل بهداشتی، نماینده ویژه ای در خصوص مشارکت با فوکال پوینت حشره شناسی استان و کارشناسان مربوطه بهداشتی تعیین که بصورت جدی پیگیر اجرایی شدن این موضوع خواهد بود.
همچنین: اویتراپ گذاری و بررسی های حشره شناسی در محدوده باند فرودگاه و سالن های ترانزیت و نیز برگزاری جلسه آموزشی برای کارکنان فرودگاه از جمله مصوبات این نشست مشترک بود.
شایان ذکر است: در سالهای اخیر، موارد متعدد طغیان بیماری های دنگ و چیکونگونیا از کشور پاکستان گزارش شده است و در سال 2017 موارد بیماری دنگ در این کشور بالغ بر 125000 مورد ابتلاء و 69 مورد مرگ بوده است.
comment