رصد ویروس فلج اطفال با استفاده از نمونه برداری از فاضلاب و بیماریابی
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از رصد و جلوگیری از ورود ویروس فلج اطفال به کشور با استفاده از نمونه برداری از فاضلاب و بیماریابی در استان سیستان بلوچستان خبر داد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از رصد و جلوگیری از ورود ویروس فلج اطفال به کشور با استفاده از نمونه برداری از فاضلاب و بیماریابی در استان سیستان بلوچستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی- دکتر مجید سرتیپی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در کمیته سلامت و امنیت غذایی که صبح امروز در سالن معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد با اعلام این مطلب گفت: فلج اطفال یک بیماری ویروسی است که معمولا کودکان خردسال را مبتلا می کند که به سیستم عصبی حمله کرده و در عرض چندین ساعت می تواند منجر به فلج دائمی اندامها، به خصوص پاها شود و این بیماری با واکسن قابل پیشگیری است.
دکتر سرتیپی تنها مخزن این ویروس را انسان نام برد و گفت: ویروس فلج اطفال عمدتا در مناطقی که وضعیت بهداشتی آنها در سطح پایین است از طریق مدفوعی- دهانی و با شیوع کمتر از طریق آب یا غذای آلوده از فردی به فرد دیگر منتقل شود.
وی با اشاره به این موضوع که هر چند تلاش برای ریشه کن کردن فلج اطفال در دنیا ادامه دارد، اما در دو کشور بومی فلج اطفال یعنی افغانستان و پاکستان همچنان موارد فلج اطفال گزارش می شود و وضعیت اپیدمیولوژیک در سال 2019 نشان دهنده افزایش موارد در این دو کشور نسبت به سال قبل از آن است
وی ادامه داد: با توجه به خطر بالای ورود مجدد این بیماری به کشورمان، به همین دلیل عملیات واکسیناسیون خانه به خانه فلج اطفال در دو نوبت انجام می شود و ما با داشتن یه نظام مراقبت دقیق ورود ویروس را به کشور با استفاده از بیماریابی و نمونه برداری از فاضلاب رصد می کنیم.
به گفته دکتر سرتیپی، فلج اطفال قابل ریشه کنی است، زیرا مخزن حیوانی و ناقل مزمن ندارد و در محیط قادر به حیات نبوده و نیز واکسن موثر علیه این بیماری وجود دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: عملیات تکمیلی واکسیناسیون خانه به خانه فلج اطفال در دو نوبت انجام می گیرد که نوبت اول آن از 28 دیماه آغاز شده و به مدت یک هفته بیش از 225 هزار کودک زیر 5 سال ایرانی و غیر ایرانی در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان واکسینه می شوند.
وی با اشاره به حضور گسترده داوطلبین سلامت در اجرای این طرح گفت: 1350 تیم سلامت متشکل از مراقبین سلامت، بهورزان و داوطلبین سلامت در اجرای این طرح در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مشارکت دارند.
comment