راه اندازی دو موکب سلامت در مرز میرجاوه و زائرسرای امام رضا (ع) زاهدان جهت خدمت رسانی به زائران پاکستانی اربعین
با هدف ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران پاکستانی اربعین دو موکب سلامت در مرز میرجاوه و زائر سرای امام رضا(ع) زاهدان راه اندازی می شود.

راه اندازی دو موکب سلامت در مرز میرجاوه و زائرسرای امام رضا (ع) زاهدان جهت خدمت رسانی به زائران پاکستانی اربعین
با هدف ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران پاکستانی اربعین دو موکب سلامت در مرز میرجاوه و زائر سرای امام رضا(ع) زاهدان راه اندازی می شود.
به گزارش روابط عمومی- دکتر سید محمد هاشمی شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب در جلسه کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین گفت: هر ساله با فرا رسیدن ایام محرم و صفر و اربعین حسینی تعداد قابل توجهی از زائران پاکستانی جهت سفر به کربلای معلی از مرز میرجاوه وارد کشورمان می شوند.
وی با بیان اینکه در ایام اربعین سال گذشته 45 هزار زائر پاکستانی وارد کشور شدند ادامه داد: از ابتدای سال تا کنون نیز 55 هزار پاکستانی از مرز میرجاوه وارد کشور شدند و پیش بینی می شود این تعداد به 100 هزار نفر برسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه هر سال برای پیشگیری از ورود بیماری های قابل انتقال، به کشور، تمهیدات بهداشتی و درمانی فراوانی اندیشیده می شود افزود: تمام افرادی که از مرز میرجاوه وارد کشور می شوند در این ایام در مقابل فلج اطفال واکسینه شده و درصدی از زائران، از لحاظ ابتلاء به بیماری هایی مانند مالاریا و التور معاینه شده و در صورت ابتلاء، پیش از ورود به کشور تحت درمان قرار می گیرند.
وی تاکید کرد: امکان انتقال بیماری از طریق مبادی رسمی که نیروهای کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حضور دارند وجود ندارد چرا که با دقت بالایی همکاران ما در حال بیماریابی هستند.
دکتر هاشمی شهری افزود: در صورت وجود ترددهای غیرمجاز از مرزها، امکان ورود افراد بیمار به کشور وجود دارد که این بخش یکی از نگرانی های ما در نظام سلامت است.
وی اضافه کرد: امسال همچنین برای دومین سال متوالی، کلینیک دندانپزشکی در مرز میرجاوه مستقر خواهد بود و به صورت رایگان به ارائه خدمات به زائران خواهد پرداخت.
دکتر هاشمی شهری افزود: همچنین برای ارتقاء آگاهی های بهداشتی این زائران، از بین زوار پاکستانی افرادی به عنوان داوطلب سلامت، آموزش های سلامت مورد نیاز را دریافت کرده و در طول مسیر به زائران آموزش خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه درصد زیادی از فعالیت ها و امورات مربوط به خدمت رسانی به زوارپاکستانی به صورت داوطلبانه توسط عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) انجام می شود، ادامه داد: تعداد زیادی از داوطلبان سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و همچنین طلاب آشنا به زبان اردو برای انتقال آموزش های سلامت به زائران، مدیریت پسماندها، بهداشت آب و مواد غذایی مشارکت دارند.
دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: بیماریابی، بستری موقت بیماران، انجام مراقبت های ویژه مادران باردار، ویزیت دندانپزشکی، کلر سنجی منابع آبی، گندزدایی آب، بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، نمونه برداری از مواد غذایی، واحد مامایی، از جمله اقداماتی است که هر سال جهت مراقبت از سلامت زائران و پیشگیری از ورود بیماری به کشور صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه تمام مراقبت های مرزی بر اساس دستورالعمل های بین المللی انجام می شود ادامه داد: در اجرای این برنامه عظیم مجموعه ای از دستگاه ها و ارگان ها در قالب کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین، با نظام سلامت همکاری می کنند .
comment