دکتر مهدی زنگنه :فعالیت های ورزشی منظم، راهی برای پیشگیری از بیماریها
فعالیت های ورزشی منظم، راهی برای پیشگیری از بیماریها

میانسالان می توانند با انجام فعالیت های ورزشی منظم، از بیماریهای دوران پیری، خودشان را بیمه کنند.
به گزارش روابط عمومی - دکتر مهدی زنگنه معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اعلام این مطلب گفت: به توصیه متخصصان تمامی میانسالان سالم برای بهبود و حفظ سلامت خود فعالیت جسمانی هوازی (استقامتی) با شدت متوسط را حداقل به مدت 30 دقیقه در 5 روز هفته یا فعالیت جسمانی هوازی شدید را حداقل بهمدت 20 الی ۲۵ دقیقه در 3 روز هفته انجام دهند.
دکتر زنگنه با اشاره به اینکه با گسترش فناوری و ماشینی شدن زندگی و عادات غلط غذایی وکم تحرکی، شاهد روزافزون بیماریهای مزمن دردنیا هستیم گفت: آخرین آمارهای جهانی حاکی از آن است که بیش از 50 درصد جمعیت جهان که اغلب آنان را زنان و دختران تشکیل می دهند. میزان لازم فعالیت بدنی را برای حفظ و ارتقای سلامت ندارند.
به گفته دکتر زنگنه یکی از مهمترین اجزای شیوه زندگی سالم، فعالیت جسمانی منظم و مستمر است و فعالیت بدنی منظم متابولیسم گلوکز را بهبود بخشیده، چربی بدن را کاهش داده و فشار خون را پایین می آورد. و این موارد عوامل اصلی کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی هستند.
وی گفت: بر اساس نتایج به دست آمده از آخرین پیمایش بیماریهای غیر واگیر در سال 95 درصد فعالیت بدنی ناکافی در استان 65.28 درصد است که 57.46 در صد این موارد را مردان و 71.23 درصد سهم زنان است.
محبوبه نوری صادق کارشناس بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت استان نیزگفت: ورزش کمتر از سه بار در هفته ممکن است فایده مشخصی برای آمادگی جسمانی نداشته باشدو درصورت ورزش با فراوانی ٣ روز در هفته بهتر است فعالیت ورزشی به صورت یک روز در میان انجام شود تا ورزش در سراسر طول هفته به نحو مناسبی توزیع شود.
وی با اشاره به اینکه تمرینات انعطافپذیری کششی را میتوان به عنوان بخشی از برنامه گرم کردن و سرد کردن در برنامه ورزشی در نظر گرفت افزود: این تمرینات شامل حرکات کششی بخصوص برای عضلات بزرگ با هدف افزایش دامنه حرکتی، افزایش گردش خون و گرم کردن عضلات است.
وی در خصوص آموزش گرم کردن قبل از ورزش و سرد کردن بعد از ورزش گفت: قبل از شروع تمرینات بدن خود را گرم نمایید، یعنی بتدریج شدت ورزش را افزایش دهید و بعد از انجام تمرینات بدن خود را سرد نماید، یعنی بتدریج شدت ورزش را کم کنید.
نوری صادق در خصوص تمرینات هوازی نیز گفت: این تمرینات شامل فعالیتهایی است که ضربان قلب و تنفس را بالا می برند و فرد میتواند برای مدت طولانی آن را ادامه دهد نمونه این ورزشها شامل پیاده روی، دویدن، دوچرخه سواری، کوهنوردی، شنا کردن و ... است.
به گفته نوری صادق ورزش هوازی یا استقامتی فعالیتهایی هستند که ضربان قلب و تنفس را بالا میبرند و بیشترین بهبود را در سطح آمادگی قلبی- ریوی ایجاد میکنند مانند پیادهروی، كوهپیمایی، دویدن، دوچرخهسواری، قایقرانی، شنا، ارگومتری تركیبی بازو و پا، اسكیت، اسكی صحرانوردی، طناب زدن، بازیهای استقامتی و ورزش قدرتی یا مقاومتی نوعی از ورزش است که برای افزایش استقامت و قدرت عضلات استفاده میشود. در هنگام اجرای برنامه مقاومتی نیز باید به مواردی از قبیل شدت یا بار تمرین، حجم تمرین، فراوانی، فواصل استراحت، مدت و نوع ورزش توجه داشت.
گفتنی است : در حال حاضر با توجه به اجرایی شدن برنامه ایراپن در سطح کشور و به موازات آن استان، فعالیت بدنی مناسب که یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر می باشد که در تمامی مراکز خدمات سلامت شهری و روستایی به گروههای هدف آموزش داده می شود.
comment