تاکید بر تقویت مراقبت های پیش از بارداری و مراجعه به موقع مادران باردار جهت دریافت خدمات سلامت
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر تقویت مراقبت های پیش از بارداری و مراجعه به موقع مادران باردار جهت دریافت خدمات سلامت دوران بارداری در پایگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت تاکید کرد.

تاکید بر تقویت مراقبت های پیش از بارداری و مراجعه به موقع مادران باردار جهت دریافت خدمات سلامت
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر تقویت مراقبت های پیش از بارداری و مراجعه به موقع مادران باردار جهت دریافت خدمات سلامت دوران بارداری در پایگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی - دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، مرگ میر مادران باردار را یک شاخص مهم در توسعه کشور عنوان کرد و افزود: یکی از مسائل مهم در توسعه سلامت کشور و استان سلامت مادران باردار است و بر اساس بررسی که بصورت مستمر در کشور و استان انجام می شود کنترل عوامل خطر و ارائه خدمات اورژانسی مامایی از جمله عواملی است که در کاهش مرگ میر مادران باردار کمک کننده است.
دکتر طباطبایی یکی از دستاوردهای بزگ نظام سلامت را استقرار نظام شبکه عنوان کرد و افزود: نظام شبکه با هدف مراقبت های بهداشتی اولیه بصورت نظام مند راه اندازی شد و کاهش 10 برابری مرگ میر مادران باردار در استان از مهم ترین دستاوردهای آن بود، قبل از استقرارنظام شبکه در استان مرگ میر مادران باردار، 300 نفر به ازای هر صد هزار تولد زنده بود و اکنون به زیر 30 مورد در هر صد هزار تولد زنده رسیده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: با توجه به همزمانی بیماری کرونا از ابتدای امسال تاکنون متاسفانه شاهد چند مورد مرگ مادر باردار در جمعیت تحت پوشش دانشگاه بوده ایم که این مسئله بسیار نگران کننده است و لذا به مادران بارداردار توصیه می شود جهت دریافت خدمات سلامت و مراقبت های بارداری به موقع به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه نمایند و به محض شک به ابتلا به کووید 19 و احساس تنگی نفس و ... به مراکز 16 ساعته و یا بیمارستان های تحت پوشش مراجعه نمایند. همچنین جهت انجام زایمان به بیمارستان و در صورت عدم دسترسی به بیمارستان به تسهیلات زایمانی خارج بیمارستانی مراجعه نمایند.
وی افزود: تمامی خدمات و مراقبت های سلامت به مادران باردار بر اساس رعایت پروتکل های بهداشتی و با برنامه از قبل تعیین شده و زمان بندی صورت می گیرد.
وی با اشاره به این موضوع که بیش از 18 هزار نفر مادرباردار در سامانه سیب شناسایی و ثبت شده است، افزود: در 3 مرحله غربالگری بیماری کرونا 90% مادران باردار بصورت تلفنی از نظر علائم بیماری کرونا مورد بررسی قرار گرفتند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این موضوع که در سالهای گذشته همزمان با همه گیری آنفلوانزا تعدادی از مادران باردار به علت ابتلاء به آنفلوانزا جان خود را از دست دادند افزود: امسال همزمان با شروع فصل سرما واکسیناسیون آنفلوانزا در دستور کار قرار گرفت. در مرحله نخست توزیع واکسن، مادران باردار پرخطر دارای بیماری زمینه ای واکسن دریافت کردند. در مرحله دوم که از ابتدای هفته آینده شروع میگردد واکسن آنفلوانزا به مادران باردار در معرض خطر تلقیح خواهد شد. در مرحله سوم تمامی مادران باردار واکسن دریافت خواهند کرد.
وی ادامه داد: با توجه به ادامه پاندمی بیماری کووید 19، به مادران باردار توصیه می شود از مراجعه حضوری و بدون اطلاع قبلی خودداری نمایند و همکاران ما در مراکز خدمات جامع سلامت از طریق تلفن 4030 جهت انجام واکسیناسیون آنفلوانزا تماس خواهند گرفت.
comment