معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان عنوان کرد؛
بهورزان، پیام آوران نظام سلامت و عدالت توسعه پایدارهستند
درخشش چشمگیر موفقیتهای نظام سلامت در عرصه بینالمللی مرهون تلاشهای خستگی ناپذیر و شبانه روزی بهورزان در دورافتاده ترین نقاط در جهت ارتقاء سلامت جامعه است.

بهورزان، پیام آوران نظام سلامت و عدالت توسعه پایدارهستند
درخشش چشمگیر موفقیتهای نظام سلامت در عرصه بینالمللی مرهون تلاشهای خستگی ناپذیر و شبانه روزی بهورزان در دورافتاده ترین نقاط در جهت ارتقاء سلامت جامعه است.
به گزارش روابط عمومی - دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ضمن تبریک فرا رسیدن 12 شهریور ماه، روز بهورز خاطرنشان کرد: در سال 1987 بیش از 135 کشور دنیا متعهد با اجرای برنامه های سلامت با شعار "سلامت برای همه " شدند و خوشبختانه کشور جمهوری اسلامی ایران با گذشت 40 سال از استقرار نظام شبکه، دستاوردهای مهمی در خصوص ارتقاء سلامت، با همت همکاران بهورز کسب کرده است.
وی گفت: قبل از استقرار شبکه، مرگ میر مادران باردار در کشور 140 مورد به ازای هزار تولد زنده بود و در استان سیستان و بلوچستان حدود 300 مرگ به ازای هزار تولد زنده بود که با همت و مداخلات انجام گرفته بشدت کاهش پیدا کرده است و در حال حاضر در استان سیستان بلوچستان مرگ میر مادران باردار به کمتر از 30 مورد در هزار تولد زنده رسیده است.
وی با اشاره به این موضوع که با استقرار نظام شبکه، مرگ میر کودکان و شیوع بسیاری از بیماری واگیر نیز کاهش یافته افزود: در بیش از دو دهه گذشته بیش از 50 هزار مورد مالاریا وجود داشت و در حال حاضر با همت این عزیزان موارد انتقال محلی مالاریا به کمتر از 2 رقم در استان سیستان و بلوچستان رسیده است.
دکتر طباطبایی با اشاره به اینکه از سال 2000 هیچ موردی از بیماری فلج اطفال در کشور مشاهده نشده است، افزود: در دنیا فقط دو کشور افغانستان و پاکستان درگیر بیماری فلج اطفال هستند و خوشبختانه با تلاش ها انجام شده همکاران نظام سلامت، بدلیل همسایگی ما با این دو کشور، هیچ گونه گزارشی از این بیماری را نداشته ایم.
به گفته دکتر طباطبایی در خصوص همه گیری کرونا به دلیل ساختار مناسبی که در نظام سلامت تعریف شده بود کشور جمهوری اسلامی ایران توانست پاسخ مناسبی را به این همه گیری دهد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: در استان سیستان و بلوچستان در چندین نقطه از مناطق روستایی طغیان بیماری کرونا را داشتیم و خوشبختانه به دلیل وجود ساختار خانه بهداشت، بهورز و مراکز خدمات جامع سلامت روستایی که داشتیم توانستیم سریع موارد را شناسایی کنیم، غربالگری و ایزولاسیون را انجام دهیم که این موارد موثر منجر شد که گسترش بیماری را نداشته باشیم.
دکتر طباطبایی از بهورزان بعنوان پیام آوران نظام سلامت نام برد و افزود: با استقرار خانه بهداشت روستایی ما شاهد توسعه مناطق روستایی بودیم و دستاورده ای بسیار خوبی را مروهون زحمات و تلاش های شبانه روزی همکاران بهورز هستیم.
comment