با کمک هم خانواده ای توانا و یاریگر داشته باشیم
.

بمنظور تقویت بنیان خانواده و مدیریت مشکلات و معضلاتی که افراد جامعه در مسیر زندگیشان تجربه میکنند، مهارت آموزی در خصوص چگونگی تعامل بین اعضای خانواده اقدامی اثربخش و بسیار موثرمی باشد، برنامه خانواده توانا هم اکنون در شهرستان زاهدان در حال اجراست.
به گزارش روابط عمومی- فاطمه سرگزی، مدیر سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: از جمله آسیبهای اجتماعی که نوجوانان و جوانان را تهدید میکند بحث اعتیاد به دخانیات، مواد مخدر و الکل است، بسیاری از افراد بدون آگاهی لازم یا برای حل کوتاه مدت استرسها و مشکلات روانشناختی به مصرف مواد روی می آورند.
مدیر سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: بدین منظور آموزش تمامی مشاوران آموزش و پرورش شهرستان زاهدان در محل اردوگاه حضرت فاطمه (س) و همچنین خانواده های دارای فرزند نوجوان در خصوص توانمندسازی والدین و کودکان برای مدیریت استرسهایی که تجربه میکنند در دستور کار معاونت بهداشتی قرار دارد.
وی گفت: والدین می آموزند که بروز علائم استرس در بین کودکان طبیعی بوده و نکاتی که به آنان آموزش داده می شود تا بتوانند در حل مسائل و مشکلات به کودکان خود کمک کنند، هم زمان کودکان می آموزند که استرس امری طبیعی است و خوب است بتوانند در مورد آنچه تجربه میکنند، با والدین و یا سایر بزرگسالان مشورت کنند.
وی ادامه داد: فلسفه برنامه خانواده های توانا آن است که همه خانواده ها توانایی و مهارت هایی دارند، حتی در زمان سختی، والدین بیشترین سعی شان را می کنند تا به کودکان خود عشق بورزند و از آنان مراقبت کنند، خانواده ها با صحبت در مورد چالش ها و همچنین کارهایی که برایشان مفید است، قدرتمندتر می شوند، چالش هایی که خانواده ها با آن روبرو هستند اغلب آنان را قوی تر می کند و برای آنان، در مقایسه با خانواده هایی که زندگی آسان تری داشته اند، تاب آوری به ارمغان می آورد، همچنین در این برنامه راهکارهایی ارائه می شود که با کمک آن ها مراقبت از کودکان آسان تر و کارآمدتر می شود و هر خانواده بهتر می داند که چه روش هایی برایش کارآمدتر است.
سرگزی افزود: هدف این برنامه کمک به والدین برای شناخت نقاط قوتی است که برای حل و رسیدگی به مشکلات دارند و ایجاد توانایی در خانوادههای آسیبپذیر با هدف اداره بهتر زندگی روزمره و پیچیدهشان است.
مدیر سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تحقیقات نشان میدهد که پیوندهای استوار و محکم خانوادگی میتواند از اعضای خانواده محافظت کند. خانوادهای با پیوندهای نزدیک نسبت به خطرات پیرامون در جامعه بسیار مقاومتر عمل میکند و این پیوندها بهتنهایی اغلب برای دور نگه داشتن کودکان و جوانان از رفتارهای مجرمانه یا مصرف مواد مخدر کافی است.
وی گفت: فلسفه وجودی برنامه خانواده توانا روش برقراری ارتباط موثر را تمرین کرده و با هم در بازی هایی شرکت کرده که رابطه ی مثبت را تقویت می کنند،اعتماد به وجود می آورند، حتی در اوقاتی که به شدت تحتتاثیر عوامل چالشبرانگیز خارجی هستند. بنابراین، تمرکز بر کانون خانواده برای جلوگیری از بهخطر افتادن نسل جوان، منطقی به نظر میآید.
گفتنی است: به اطلاع تمامی عزیزان می رساند با ثبت نام در این کلاسها که در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش بصورت رایگان توسط روانشناسان آموزش دیده برگزار میشود،به بهبود روابط با فرزندان خود و پیشگیری از بروز معضلات اجتماعی بیش از پیش اهمیت قائل شوند.
روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان