اعزام به موقع مادران باردار به بیمارستان و کاهش مرگ مادران
اعزام به موقع مادران باردار از حوزه خارج بیمارستانی و اقدامات درمانی مناسب در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان زمینه ساز کاهش مرگ مادران شده است.

خبر
اعزام به موقع مادران باردار به بیمارستان و کاهش مرگ مادران
اعزام به موقع مادران باردار از حوزه خارج بیمارستانی و اقدامات درمانی مناسب در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان زمینه ساز کاهش مرگ مادران شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اعلام این مطلب گفت: در 6 ماهه اول سال 1398 با تلاش کارکنان بهداشت ودرمان با تشخیص و اعزام به موقع 677 مادر باردار از حوزه خارج بیمارستانی و اقدامات درمانی مناسب برای آنان در بیمارستان ها درصدی از این تعداد از مرگ حتمی نجات یافته اند
دکتر سید محمد هاشمی شهری با اشاره با این که میزان مرگ و میر مادران باردار یکی از مهمترین شاخص های توسعه یافتگی جوامع است گفت: یکی از برنامه های محوری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ارائه خدمات مطلوب به مادران باردار است .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: تدوین نقشه راه 5 ساله در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به هماهنگی چرخه سطوح خدمات و استاندارد سازی خدمات سلامت مادران کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: طی بررسی های بعمل آمده با اقدامات بموقع از ابتدای سال تا کنون 677 مورد مادر باردار در حوزه خارج بیمارستانی که نیاز به اعزام فوری داشتند به مراکز بیمارستانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اعزام گردیدند و با تلاش و مراقبت های منظم تیم های درمانی زایمانهای موفقی داشته اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب که در چند سال اخیر خونریزی یکی از عوامل مهم مرگ و میر مادران باردار بوده است، تصریح کرد: با آموزش کارکنان سلامت و شناسایی، ارجاع و اقدامات درمانی مناسب در سطح اول و دوم شاهد کاهش مرگ و میر مادران به علت خونریزی بوده ایم.
دکتر سید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در کمیته سلامت مادران باردار با اشاره به اینکه یکی از معضلات و عوامل موثر بر مرگ مادری پدیده شوم اعتیاد مادران باردار بعنوان تهدید کننده سلامت مادر و نواد است، اظهار داشت: فرآیند شناسایی، پیگیری و ارجاع و درمان تخصصی بر اساس یک برنامه 5 ساله تدوین و در آینده نزدیک در سطح دانشگاه اجرایی می گردد.
وی گفت: 87 در صد مرگ مادران باردار با در نظر گرفتن مولفه های مختلف قابل اجتناب هستند و رسیدن به این اهداف از طریق اصلاح فرآیندهای ارائه خدمت در حوزه داخل و خارج بیمارستانی، راه اندازی کلینیک مادران باردار پرخطر، افزایش سطح سواد سلامت و آموزش به خانواده ها میسر می باشد.
شایان ذکر است کمیته تدوین نقشه راه ارتقای سلامت مادران باردار با هدف کاهش مرگ های قابل پیشگیری (1404-1399) با حضور ریاست دانشگاه، اعضای هیات رئیسه و جمعی از روسای بیمارستان ها و گروه های تخصصی در حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار گردید.
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
comment