دکترسید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:
ارائه آموزش های همگانی و مشاوره تخصصی رایگان تغذیه، در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
بیش از 20 نفر کارشناس تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خدمات مشاوره تغدیه و آموزش خود مراقبتی را به مردم عزیز ارائه می کنند.

ارائه آموزش های همگانی و مشاوره تخصصی رایگان تغذیه، در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
بیش از 20 نفر کارشناس تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خدمات مشاوره تغدیه و آموزش خود مراقبتی را به مردم عزیز ارائه می کنند.
به گزارش روابط عمومی - دکترسید مهدی طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همزمان با هفته غذا در گفتگو با خبرنگار وبدا در زاهدان گفت: انسان برای زنده ماندن نیاز به مصرف غدا دارد و البته به منظور رشد و نمو مطلوب و حفظ سلامت جسمی و روحی ، باید از مواد غذایی سالم ، ایمن و مغذی استفاده نماید .
وی گفت: کارشناس تغذیه و رژیم درمانی به عنوان یکی از اعضای تیم سلامت در مراکز خدمات جامع سلامت مستقر هستند و خدماتی از جمله آموزش در مدارس ، پایگاه ها، کانون های پرورش فکری ، محلات و حتی ادارات و دستگاه های دولتی را در برنامه مستمر خود داشته و همچنین برای تمامی مراجعین مبتلایان به دیابت و پره دیابت، فشار خون بالا، چاقی، لاغری و اضافه وزن ، که ریشه در تغذیه نامناسب دوران مختلف زندگی دارد ، مشاوره تغذیه، رژیم درمانی را ارائه می نماید.
وی ادامه داد: اجرای برنامه بهبود تغذیه زنان روستایی و عشایری با همکاری جهاد کشاورزی، اجرای برنامه های حمایت تغذیه ای کودکان زیر ۵ سال با همکاری کمیته امداد امام و بنیاد علوی، اجرای برنامه های حمایت تغذیه مادران باردار با همکاری کمیته امداد و بنیاد علوی و اجرای پویش ها و برنامه های آموزشی متعدد برای افزایش سواد تغذیه ای جامعه از جمله برنامه ها و مداخلاتی است که در این زمینه صورت گرفته است.
فیروز کوهی کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز درخصوص غذا سالم گفت: غذا باید شامل دو دسته مواد مغذی، یعنی درشت مغذی ها مثل: کربوهیدرات، چربی و پروتئین و ریز مغذی ها یعنی مواد معدنی و ویتامین ها باشد .
وی در خصوص تغذیه ای علمی گفت: تغذیه ما وقتی صحیح و درست است که دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه رعایت شده باشد یعنی مقادیر کافی از مواد غذایی را مصرف کنیم و برنامه غذایی مان تنوع داشته و از ۶ گروه اصلی غذایی برخوردار باشد و البته از گروه هفتم که همان گروه متفرقه است ، بمقدار کم و کنترل شده استفاده شود .
به گفته فیروز کوهی، گروه نان و غلات، گروه سبزیجات، گروه میوه ها ، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت و تخم مرغ و گروه حبوبات و مغزها شس گروه اصلی غذایی براساس هرم غذایی ایران هستند و آب نیز از مواد اصلی و حیاتی است که روزانه ۶ تا ۸ لیوان بشکل آب و مایعات دیگر مثل چای ، آبمیوه طبیعی ، قهوه و ... لازم است مصرف شود .
وی ادامه داد: قند، شکر، شیرینی ها، شکلات ها و آب نبات ها، نمک ، روغن ها، چربی ها و سسها، نوشابه های گازدار شیرین و نان های بدون سبوس، از جمله مواد تعریف شده در گروه متفرقه هستند که باید در برنامه غذایی کمترین مصرف را داشته باشند و اضافه مصرف مواد این گروه، سلامت مصرف کننده را بجد تحت تاثیر قرار داده و بخصوص احتمال ابتلا به بیماری های غیر واگیر را افزایش می دهد.
فیروزکوهی مصرف قسمت بظاهر سالم غذاهای کپک زده را نیز خطر ناک خواند و گفت: گاه مصرف کنندگان بخشی از مواد غذایی کپک زده را که بظاهر سالم جلوه می کند ، از بخش دیگر جدا کرده و مصرف می کنند. مصرف این مواد ، می تواند باعث آلرژی شدید، مشکلات تنفسی و سرطان شود بنابراین از مصرف غذاهای کپک زده اکیدا خودداری نمایید.
comment