اخبار > روابط عمومی/حضور معاون بهداشتی دانشگاه در روز جهانی بهداشت محیط در جمع خبر نگاران

معاون بهداشتی دانشگاه در روز جهانی بهداشت محیط در جمع خبر نگاران عنوان کرد:
الگوی زیانبار مصرف دخانیات وقلیان با 10 درصد جمعیت مصرف کننده زنگ خطر جدی تشدید بیماریهای قلبی و انواع سرطانها

بیش از 10درصدجمعیت کشورمصرف کننده دخانیات هستند که در این میان الگوی مصرف قلیان ودخانیات زنگ خطر جدی بحساب می آید.ودخانیات عامل تشدید انواع بیماریها وسرطانهاست.
 به گزارش روابط عمومی دکتر سیدمهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه  همزمان با فرارسیدن روز جهانی بهداشت محیط اظهار داشت: سیستان و بلوچستان بعد از بوشهر مقام دوم کشور را در زمینه مصرف قلیان دارد .

وی ادامه داد: اثرات زیانبار دود سیگار و قلیان در زنان بیشتر از مردان است و بروز مشکلاتی نظیر حاملگی خارج از رحم، سقط غیر ارادی و کمبود وزن نوزاد در هنگام تولد در بین زنانی که سیگار می کشند بیشتر از سایر زنان  است.
وی خاطرنشان کرد : دخانیات عامل بروز حدود 13 نوع سرطان می باشد ومصرف  قلیان همانند سیگار می تواند خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی، سکته، افزایش فشارخون، مشکلات بارداری، بیماری های لثه و غیره را افزایش دهد.
وی ضمن تقدیر از دست اندرکاران بهداشت محیط وتبریک روز جهانی بهداشت محیط
  گفت: شعار امسال روز جهانی بهداشت محیط کنترل دخانیات پاسخی در برابر همه گیری جهانیان معرفی شده است  تا این مساله بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
دکتر طباطبایی ادامه داد : متاسفانه براثر مصرف دخانیات سالانه 6 میلیون نفر در جهان جان خود را از دست می دهند که 600 هزار نفر این افراد مصرف کننده نبوده بلکه تنها در معرض دود دست دوم قرار گرفته اند.
وی افزود: در ایران و سیستان و بلوچستان بیش از 10 درصد جمعیت مصرف کننده دخانیات هستند که در این میان الگوی مصرف قلیان زنگ خطر جدی بحساب می آید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: برای کاهش ابتلا به مواد دخانی باید هم میزان عرضه و هم تقاضا کاهش یابد و برای ریشه کنی جدی این پدیده با عزم ملی ضمن فرهنگ سازی در جامعه برخی خلاء های قانونی نیز با همکاری نهادها برطرفشود.

معاون بهداشتی دانشگاه  با اشاره به اهمیت مبارزه با مواد دخانی گفت مبارزه با دخانیات از برنامه های مهم این دانشگاه است بطوریکه در سه ماه نخست امسال 55 واحد عرضه قلیان در حوزه این دانشگاه پلمپ شده است و ومسئولین این مراکز به دادگاه معرفی شده اند..
وی گفت: با توجه به اهمیت مبارزه با مواد دخانی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط ویژه برنامه های مختلفی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نظیر انجام برنامه های ویژه در زندانهای استان ، برنامه های آموزشی برای مدارس، ساماندهی زباله گردها، هماهنگی در مورد پلمپ قلیان سراها انجام خواهد شد

وی اضافه کرد: سامانه 190 پل ارتباطی مسئولین سلامت ومردم است ومردم عزیز میتوانند هرگونه شکایت ،انتقاد وپیشنهاد را از طریق این سامانه اطلاع رسانی نمایند.

لازم به ذکر است:4 مهرماه روز جهانی بهداشت محیط نامگذاری شده است.

1395/07/04 ١٢:٤٨ News, Slider, Notifications ١٣٤٠٨