اخبار > روابط عمومی/مصرف روغن واسیدهای چرب اشباع شده عامل مهم بروز سرطان سینه وپروستات

دکتر زنگنه معاون فنی مرکز بهداشت استان در سمینار بسیج اطلاع رسانی تغذیه  اظهار داشت :چند سالی است که کشور در گذار شهرنشینی قرار گرفته و کم تحرکی ، تغذیه نا مناسب ، آلودگی هوا سبب افزایش بیماری های غیر واگیردار شده است.

معاون فنی مرکز بهداشت استان  ادامه داد: امروزه شکر و نمک را دو سم سفید خاموش می دانند که مصرف نادرست و بیش از حد آن سبب بیماری های فشار خون و دیابت و سرطان ها و در نهایت مرگ تدریجی بیمار می شود.

وی به حضور فعالان طرح بسیج ملی تغذیه در مراکز عمومی اشاره کرد و افزود: این فعالان با حضور در مدارس و مساجد و پارکها به آموزش مصرف درست قند ،نمک و روغن در زندگی امروزی پرداخته اند.

دکتر منصور شهرکی متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز به جمعیت بالای بیماری چاقی در استان اشاره ای داشت و گفت: علت اصلی اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان استان نبودن تبادل انرژی بین کالری دریافتی و مصرف شده است که با پیشگیری از چاقی در سنین کودکی از چاقی بزرگسالی و پیامد های ناشی از آن می توان جلوگیری کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه خاطر نشان کرد :  80 درصد بیماری های قلبی، عروقی، سکته ها و دیابت نوع 2 به علت تغذیه نامناسب و تحرک بدنی پایین است.
وی یکی از عوامل پوکی استخوان را مصرف بی رویه نمک دانست و تصریح کرد: مصرف زیاد نمک کلسیم را از طریق ادرار دفع می کند و موجب کمبود کلسیم در بدن می شود بطوریکه سالانه 51 هزار مورد شکستگی لگن قابل انتساب به پوکی استخوان در کشور رخ می دهد.

دکتر شهرکی ادامه داد:  سرطان سینه و پروستات از شایع ترین سرطان های کشور است که مصرف روغن واسیدهای چرب اشباع شده در بروز این بیماری موثر است.

به گفته دکتر شهرکی : در رژیم های تغذیه ای صحیح چیزی به نام حذف یک ماده غذایی وجود ندارد بلکه تاکید بر مصرف همه گروه غذاهای بوده ولی میزان مصرف مواد غذایی مد نظر متخصصین تغذیه است.

گفتنی است :سمینار بسیج اطلاع رسانی تغذیه با حضور مدیران معاونت بهداشتی،اعضای هیات علمی،و کارشناسان سازمانها واصحاب رسانه در معاونت بهداشتی برگزار شد .

ولازم به ذکر است بسیج اطلاع رسانی تغذیه از 29 آذر آغاز گردیده وتا 14 دیماه ادامه خواهد داشت.

1395/10/06 ١٠:٥٠ News, Slider, Other ١٤١٨٦