اخبار > روابط عمومی/ابتلای به بیماری هاری مساوی با مرگ حتمی

دكترملک کیانی معاون اجرایی مرکز بهداشت استان هاري را بيماري وحوش عنوان کرد كه افراد يا خود مستقيما به آن مبتلا مي‌شوند و يا با گزش از طریق حيوانات اهلي، بيماري  به آنها منتقل می گردد.

وی ادامه داد: در صورت انتقال هاري به انسان و عدم درمان ضد هاري، به دنبال ظهور علايم بيماري، فرد مبتلا صددرصد محكوم به مرگ است. بر اين اساس اهميت اين بيماري در آن است كه بلافاصله پس ازگزيدگي بوسيله حيوان مشكوك به هاري، جهت درمان ضدهاري اقدام شود.

با بروز علائم هاری اختلال درسیستم عصبی افرد مبتلا بوجود می آید ومعمولا سبب مرگ می گردد.

به گفته دکتر کیانی: نخستين اقدام پس ازگزش به وسيله حيوان مبتلابه هاري  شست ‌وشوي محل گزش است که طبق توصيه سازمان جهاني بهداشت اين شست‌وشو بايد حداقل 15 تا 20 دقيقه به طول بيانجامد ولازم است ذرات صابون با آب فراوان از محل گزيدگي خارج شوند. و با استفاده ازالكل 70 درصد يا بتادين محل گزش را ضدعفوني كرده و سپس براي دريافت واکسن و سایر اقدامات پیشگیری از هاري به مركز درمان ضدهاري شهرستان یا بیمارستان مراجعه کرد.

معاون اجرایی مرکز بهداشت استان : با اشاره به زمان ظهورعلايم هاري درفرديكه موردگزش حيوان آلوده قرارگرفته گفت:

ظهورعلايم بيماري از زمان گزش، 15 روزتا 3 ماه و به طور متوسط 1 تا 2 ماه  به طول مي‌انجامد و گاهي براساس محل گزش، نوع ويروس، شدت جراحت و سن فرد گزيده شده، اين مدت طولاني‌تر نيز مي‌شود. پس از طي اين دوره، علايم بيماري ظاهر مي‌شود.

دکتر کیانی تصریح کرد: آلودگي مربوط به بيماري «هاري»تقريبا درهمه استان‌هاي كشور وجود دارد. براساس آمار، طي سال گذشته استان‌هاي گلستان،گيلان،كرمان،فارس وخراسان رضوي به ترتيب بيشترين موارد آلودگي به هاري را داشتند.

وي ادامه داد: طي سال گذشته 160 هزار نفر به دنبال حيوان گزيدگي به منظور پيشگيري از ابتلا به هاري به مراكز درماني ضدهاري دركشور مراجعه و واكسن وسرم ضدهاري رادريافت كرده‌اند که 1% از این موارد سهم استان سیستان و بلوچستان بوده است. ضمنا با توجه به اینکه 60 درصد از موارد حیوان گزیدگی در سال گذشته در گروه سنی 5 تا 29 سالبه ویژه در بین نوجوان و دانش آموزان اتفاق افتاده است لذا توجه خاص به این گروه جهت افزایش سطح آگاهی آنان در خصوص هاری و نزدیک نشدن به محل تجمع سگهای ولگرد و عدم تحریک آنان و به کار بردن نکات حفاظتی در موقع برخورد با سگ های ولگرد را مورد تاکید قرار دادند.

گفتنی است 28 سپتامبرمصادف با 7 مهرماه روزجهاني «هاري»است  و هاري بيماري واگیر و کشنده ويروسي دستگاه عصبي مركزي است كه مرگ صددرصد مورد مبتلا را سبب مي‌شود.

1395/07/10 ٠٧:٤٣ News, Other ١٣٤٤٤