اخبار > روابط عمومی/معاون بهداشتی دانشگاه در همایش ایدز عنوان کرد: درصدی از مبتلایان به HIV قربانی رفتارهای پرخطر دیگران هستند

گرچه بیماری ایدز یک بیماری رفتاری است اما هر کس آلوده به این ویروس بودبه دلیل رفتارهای پرخطر نیست زیرا تعدادی از آنها قربانیان رفتارهای پرخطر دیگران هستند.

به گزارش روابط عمومی دکتر سید مهدی مهدی طباطبایی صبح امروز در همایش مبارزه با ایدز اظهار داشت: ایدز(HIV) یک بیماری رفتاری است که پاتولوژی های اجتماعی و راه انتقال آن خونی است.

معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به ابعاد گسترده و گسترشی که این بیماری دارد، افزود: 36 میلیون و 700 هزار نفر در دنیا با این بیماری زندگی می کنند بگونه ای که سالیانه 2 میلیون و 100 هزار نفر آلوده به این ویروس می شوند.

دکتر طباطبایی در خصوص وضعیت این بیماری در ایران گفت: حدود 80 هزار مورد ابتلای به ایدز در کشور وجود دارد که تاکنون حدود 32 هزار مورد شناخته شده که از این تعداد 8 هزار و 800 نفر جان خود را از دست داده اند.

وی اطلاع رسانی، پیشگیری، تشخیص زود هنگام، درمان و حمایت را از جمله راهکارهای مبارزه با این بیماری بیان کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه به بیان برخی از چالش های موجود در کشور پرداخت و عنوان کرد: الگوی انتقال در سال های اولیه اعتیاد تزریقی بود اما اکنون ارتباطات جنسی افزایش قابل توجهی در گستردگی این بیماری دارد بگونه ای که در حال حاضر بیش از 40 درصد موارد شناسایی شده از طریق انتقال جنسی بوده است.

وی ابتلای زنان به ایدز را چالش دیگری ذکر کرد و افزود: قبل از سال 94 شیوع بیماری بین زنان حدود 15درصد بوده اما در سال 94 ، 34درصد از موارد جدید شناسایی شدند. این معضل مهم خطر انتقال بیماری به جنین و تولد نوزاد آلوده به ویروس را نیز افزایش می دهد.

معاون بهداشتی دانشگاه ابتلای بانوان به این بیماری را زنگ خطری برای تک تک افراد جامعه عنوان کرد و بیان داشت: به کمک آموزه های دینی و زیرساخت های موجود در بحث سلامت باید همه نهادها و عموم مردم پای کار آمده تا شاهد کنترل این بیماری در جامعه خود باشیم.

وی رفتارهای پر خطر و کاهش سن اعتیاد را معضل دیگر عنوان نمود و گفت: غالب جوانان و نوجوانان به سمت مصرف مواد مخدر گرایش داشته که در این میان مواد مخدر صنعتی، خود مشکلات دیگری را به وجود آورده است.

وی تصریح کرد: مسئولیت مذهبی، شرعی و انسانی ما این است که با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی گامی موثر در جهت کنترل و پیشگیری از این بیماری برداریم.

دکترطباطبایی سال هدف سازمان جهانی بهداشت برای کنترل این بیماری را سال 2020 بیان کرد و گفت: باید تا این سال 90 درصد مبتلایان مورد شناسایی و درمان قرار گیرند . از این تعداد در 90 درصد آنها بار ویروس در حدی کاهش یابد.

وی ادامه داد: گرچه بیماری ایدز یک بیماری رفتاری است اما هرکس آلوده به این ویروس بود به دلیل رفتارهای پرخطر نیست زیرا تعدادی از آنها قربانیان رفتارهای پرخطر دیگران هستند.

دکتر طباطبایی، انگ زدایی از بیماران را یک چالش بزرگ مطرح کرد و گفت: در بحث کنترل ایدز اگر در جامعه نگاه تبعیض آمیز وجود داشته باشد قطعا کنترل بیماری دچار مشکل خواهد شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در پایان با اشاره به کاهش بروز این بیماری افزود: رسالت ما این است تبعیض ها و مرگ و میر ناشی از این بیماری را در جامعه به صفر برسانیم.

لازم به ذکر است:13 لغایت 19 آذرماه بعنوان هفته اطلاع رسانی ایدز نامگذاری شده است.

1395/09/16 ١٢:٣٠ News, Slider, Notifications ١٤٠١٦

روابط عمومی/با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و سازمان جهاد کشاورزی اجرا خواهد شد
روابط عمومی/موفقیتهای امروز عرصه سلامت استان ثمره همت دیروز شما فرهیختگان وبازنشستگان پرتلاش است
روابط عمومی/تاکنون 10 هزار نفر از زوار پاکستانی اربعین از طریق استان سیستان و بلوچستان راهی کربلای معلی شده اند
روابط عمومی/پیام تسلیت رییس دانشگاه در پی درگذشت همکارعزیز شادروان جناب آقای دکتر شاهین مهنا
روابط عمومی/ مشارکت روحانیت معزز استان درتوسعه آموزشهای همگانی سلامت به نوجوانان وجوانان در کانونهای مذهبی، تکایا و مساجد
روابط عمومی/ رشد 93 درصدی زایمانهای بهداشتی وکاهش زایمان درمنزل در سیستان وبلوچستان یکی از ثمرات طرح تحول سلامت
روابط عمومی/بنیان اجتماعی شدن سلامت، سرمایه گذاری واهمیت دادن به ارتقای سواد سلامت دانش آموزان است .
روابط عمومی/حضور مدیریت و مسئولین عرصه سلامت شهرستان خاش در کنار دولتمردان این شهرستان در مراسم محکوم نمودن حادثه تروریستی اهواز
روابط عمومی/برگزاری نشست هم اندیشی تشکیل و فعالیت خانه مشارکت مردم در سلامت استان در شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خاش
روابط عمومی/ اجرایی شدن طرح همگانی واکسیناسیون اهداکنندگان مستمر خون به منظور پیشگیری از هپاتیت در استان سیستان وبلوچستان
روابط عمومی/نظارتهای بازرسان بهداشت محیط بر مراکز تهیه وتوزیع موادغذایی ویژه مراسم مذهبی وحضورهمیشه در صحنه تیم های اورژانس 115 در کنار عزاداران حسینی
روابط عمومی/راه اندازی پایگاه سلامت همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاه سیستان و بلوچستان با هدف بهره مندی 16 هزار دانشجو از خدمات سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
روابط عمومی/ معاون بهداشت دانشگاه با حضور در مرکز خدمات جامع سلامت نصرت آباد: تکمیل مرکز تسهیلات زایمانی نصرت آباد گامی مهم درجهت استاندارد سازی خدمات سلامت
روابط عمومی/دستان پرتوان شما بهورزان عزیز، سازنده سلامت امروز ونوید بخش فردایی بهتر است ..... بهورزان سفیران اجتماعی سلامت
روابط عمومی/تجلیل از رئیس و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در آئین نکوداشت سادات استان سیستان وبلوچستان
روابط عمومی/برگزاری جشن روز بهورز در شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش
روابط عمومی/32 سال پیش ایرانیان برای اولین بار مردانی زحمتکش در عرصه سلامت ، بعنوان بهورز به دنیا معرفی کردند .
روابط عمومی/لزوم ارائه خدمات سلامت به تمامی حجاج، با حضور تیم های اورژانس 115،بیماریها وسلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان...در اولین پرواز ورود حجاج موردی از بیماریهای واگیر وتنفسی مشاهده نشد.
روابط عمومی/شهروندان عزیز به منظور پیشگیری از بیماریها از قربانی کردن دامها در مسیر استقبال حجاج جدا خودداری کنند .
روابط عمومی/پیام تبریک رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به مناسبت فرارسیدن ۱۲شهریور روز بهورز