اخبار > روابط عمومی/معاون بهداشتی دانشگاه در همایش ایدز عنوان کرد: درصدی از مبتلایان به HIV قربانی رفتارهای پرخطر دیگران هستند

گرچه بیماری ایدز یک بیماری رفتاری است اما هر کس آلوده به این ویروس بودبه دلیل رفتارهای پرخطر نیست زیرا تعدادی از آنها قربانیان رفتارهای پرخطر دیگران هستند.

به گزارش روابط عمومی دکتر سید مهدی مهدی طباطبایی صبح امروز در همایش مبارزه با ایدز اظهار داشت: ایدز(HIV) یک بیماری رفتاری است که پاتولوژی های اجتماعی و راه انتقال آن خونی است.

معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به ابعاد گسترده و گسترشی که این بیماری دارد، افزود: 36 میلیون و 700 هزار نفر در دنیا با این بیماری زندگی می کنند بگونه ای که سالیانه 2 میلیون و 100 هزار نفر آلوده به این ویروس می شوند.

دکتر طباطبایی در خصوص وضعیت این بیماری در ایران گفت: حدود 80 هزار مورد ابتلای به ایدز در کشور وجود دارد که تاکنون حدود 32 هزار مورد شناخته شده که از این تعداد 8 هزار و 800 نفر جان خود را از دست داده اند.

وی اطلاع رسانی، پیشگیری، تشخیص زود هنگام، درمان و حمایت را از جمله راهکارهای مبارزه با این بیماری بیان کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه به بیان برخی از چالش های موجود در کشور پرداخت و عنوان کرد: الگوی انتقال در سال های اولیه اعتیاد تزریقی بود اما اکنون ارتباطات جنسی افزایش قابل توجهی در گستردگی این بیماری دارد بگونه ای که در حال حاضر بیش از 40 درصد موارد شناسایی شده از طریق انتقال جنسی بوده است.

وی ابتلای زنان به ایدز را چالش دیگری ذکر کرد و افزود: قبل از سال 94 شیوع بیماری بین زنان حدود 15درصد بوده اما در سال 94 ، 34درصد از موارد جدید شناسایی شدند. این معضل مهم خطر انتقال بیماری به جنین و تولد نوزاد آلوده به ویروس را نیز افزایش می دهد.

معاون بهداشتی دانشگاه ابتلای بانوان به این بیماری را زنگ خطری برای تک تک افراد جامعه عنوان کرد و بیان داشت: به کمک آموزه های دینی و زیرساخت های موجود در بحث سلامت باید همه نهادها و عموم مردم پای کار آمده تا شاهد کنترل این بیماری در جامعه خود باشیم.

وی رفتارهای پر خطر و کاهش سن اعتیاد را معضل دیگر عنوان نمود و گفت: غالب جوانان و نوجوانان به سمت مصرف مواد مخدر گرایش داشته که در این میان مواد مخدر صنعتی، خود مشکلات دیگری را به وجود آورده است.

وی تصریح کرد: مسئولیت مذهبی، شرعی و انسانی ما این است که با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی گامی موثر در جهت کنترل و پیشگیری از این بیماری برداریم.

دکترطباطبایی سال هدف سازمان جهانی بهداشت برای کنترل این بیماری را سال 2020 بیان کرد و گفت: باید تا این سال 90 درصد مبتلایان مورد شناسایی و درمان قرار گیرند . از این تعداد در 90 درصد آنها بار ویروس در حدی کاهش یابد.

وی ادامه داد: گرچه بیماری ایدز یک بیماری رفتاری است اما هرکس آلوده به این ویروس بود به دلیل رفتارهای پرخطر نیست زیرا تعدادی از آنها قربانیان رفتارهای پرخطر دیگران هستند.

دکتر طباطبایی، انگ زدایی از بیماران را یک چالش بزرگ مطرح کرد و گفت: در بحث کنترل ایدز اگر در جامعه نگاه تبعیض آمیز وجود داشته باشد قطعا کنترل بیماری دچار مشکل خواهد شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در پایان با اشاره به کاهش بروز این بیماری افزود: رسالت ما این است تبعیض ها و مرگ و میر ناشی از این بیماری را در جامعه به صفر برسانیم.

لازم به ذکر است:13 لغایت 19 آذرماه بعنوان هفته اطلاع رسانی ایدز نامگذاری شده است.

1395/09/16 ١٢:٣٠ News, Slider, Notifications ١٤٠١٦

آخرین عناوین خبری
روابط عمومی/گزارش تصویری از سفر دو روزه دکتر ثمین صدیقی نماینده WHOوبازدید از مراکز بهداشتی ودرمانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
روابط عمومی/نماینده WHOدر دانشگاه زاهدان عنوان کرد: برنامه داوطلبان سلامت وکیفیت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دو حرکت ماندگار با قابلیت تعمیم به سایر کشورها