اخبار > روابط عمومی/معاون بهداشتی دانشگاه در همایش ایدز عنوان کرد: درصدی از مبتلایان به HIV قربانی رفتارهای پرخطر دیگران هستند

گرچه بیماری ایدز یک بیماری رفتاری است اما هر کس آلوده به این ویروس بودبه دلیل رفتارهای پرخطر نیست زیرا تعدادی از آنها قربانیان رفتارهای پرخطر دیگران هستند.

به گزارش روابط عمومی دکتر سید مهدی مهدی طباطبایی صبح امروز در همایش مبارزه با ایدز اظهار داشت: ایدز(HIV) یک بیماری رفتاری است که پاتولوژی های اجتماعی و راه انتقال آن خونی است.

معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به ابعاد گسترده و گسترشی که این بیماری دارد، افزود: 36 میلیون و 700 هزار نفر در دنیا با این بیماری زندگی می کنند بگونه ای که سالیانه 2 میلیون و 100 هزار نفر آلوده به این ویروس می شوند.

دکتر طباطبایی در خصوص وضعیت این بیماری در ایران گفت: حدود 80 هزار مورد ابتلای به ایدز در کشور وجود دارد که تاکنون حدود 32 هزار مورد شناخته شده که از این تعداد 8 هزار و 800 نفر جان خود را از دست داده اند.

وی اطلاع رسانی، پیشگیری، تشخیص زود هنگام، درمان و حمایت را از جمله راهکارهای مبارزه با این بیماری بیان کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه به بیان برخی از چالش های موجود در کشور پرداخت و عنوان کرد: الگوی انتقال در سال های اولیه اعتیاد تزریقی بود اما اکنون ارتباطات جنسی افزایش قابل توجهی در گستردگی این بیماری دارد بگونه ای که در حال حاضر بیش از 40 درصد موارد شناسایی شده از طریق انتقال جنسی بوده است.

وی ابتلای زنان به ایدز را چالش دیگری ذکر کرد و افزود: قبل از سال 94 شیوع بیماری بین زنان حدود 15درصد بوده اما در سال 94 ، 34درصد از موارد جدید شناسایی شدند. این معضل مهم خطر انتقال بیماری به جنین و تولد نوزاد آلوده به ویروس را نیز افزایش می دهد.

معاون بهداشتی دانشگاه ابتلای بانوان به این بیماری را زنگ خطری برای تک تک افراد جامعه عنوان کرد و بیان داشت: به کمک آموزه های دینی و زیرساخت های موجود در بحث سلامت باید همه نهادها و عموم مردم پای کار آمده تا شاهد کنترل این بیماری در جامعه خود باشیم.

وی رفتارهای پر خطر و کاهش سن اعتیاد را معضل دیگر عنوان نمود و گفت: غالب جوانان و نوجوانان به سمت مصرف مواد مخدر گرایش داشته که در این میان مواد مخدر صنعتی، خود مشکلات دیگری را به وجود آورده است.

وی تصریح کرد: مسئولیت مذهبی، شرعی و انسانی ما این است که با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی گامی موثر در جهت کنترل و پیشگیری از این بیماری برداریم.

دکترطباطبایی سال هدف سازمان جهانی بهداشت برای کنترل این بیماری را سال 2020 بیان کرد و گفت: باید تا این سال 90 درصد مبتلایان مورد شناسایی و درمان قرار گیرند . از این تعداد در 90 درصد آنها بار ویروس در حدی کاهش یابد.

وی ادامه داد: گرچه بیماری ایدز یک بیماری رفتاری است اما هرکس آلوده به این ویروس بود به دلیل رفتارهای پرخطر نیست زیرا تعدادی از آنها قربانیان رفتارهای پرخطر دیگران هستند.

دکتر طباطبایی، انگ زدایی از بیماران را یک چالش بزرگ مطرح کرد و گفت: در بحث کنترل ایدز اگر در جامعه نگاه تبعیض آمیز وجود داشته باشد قطعا کنترل بیماری دچار مشکل خواهد شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در پایان با اشاره به کاهش بروز این بیماری افزود: رسالت ما این است تبعیض ها و مرگ و میر ناشی از این بیماری را در جامعه به صفر برسانیم.

لازم به ذکر است:13 لغایت 19 آذرماه بعنوان هفته اطلاع رسانی ایدز نامگذاری شده است.

1395/09/16 ١٢:٣٠ News, Slider, Notifications ١٤٠١٦

روابط عمومی/شناسایی حدود 16 هزار فرد مبتلا به پرفشاری خون در قالب اجرای طرح تحول نظام سلامت
روابط عمومی/تشدید نظارتهای بهداشت محیطی در ماه مبارک رمضان ...از خرید زلوبیا بامیه با رنگ تیره پرهیز کنید.
روابط عمومی/ ارزیابی برنامه های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای استقبال اززائرین اربعین حسینی
روابط عمومی/صعود تیم کوهنوردی معاونت بهداشتی دانشگاه به قله 4350 متری دنا به مناسبت هفته سلامت
روابط عمومی/ تقدیر از فعالان مالاریا در شهرستان سراوان....کاهش 80 درصدی موارد محلی مالاریای سراوان در 5 سال
روابط عمومی/بازدید معاون اجتماعی وزارت بهداشت از کانونهای سلامت محله زاهدان ....راه اندازی کانونهای سلامت محلات مصداق عینی همدلی ومشارکت مردمی در مسیر اجتماعی شدن سلامت
روابط عمومی/برای اولین بار در کشور همایش نقش حاکمیت وروحانیت در سلامت مادران در زاهدان... ایران در زمره 8 کشور دنیا که در کاهش مرگ مادران باردار به شاخص توسعه هزاره رسیده است .
روابط عمومی/گزیده ای از تصاویر همایش پیاده روی خانوادگی در آخرین روز از هفته سلامت....دهکده المپیک زاهدان
روابط عمومی /در سومین روز از هفته سلامت ،راه اندازی پایگاه سلامت امید در زندان زاهدان ...تاکید رئیس دانشگاه بر ارائه خدمات مطلوب سلامت به زندانیان
روابط عمومی/ راه اندازی کتابرانه های سلامت در اتوبوسهای دانشگاههای زاهدان ابتکاری جدید در مسیر ارتقای سواد سلامت
روابط عمومی/ در دومین روز هفته سلامت صورت گرفت :راه اندازی دانشگاه نسل سوم مجازی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای اولین بار در کشور
روابط عمومی/ آغاز برنامه های هفته سلامت از امروز در استان سیستان و بلوچستان... بهره مندی بیش از 400 هزار دانش آموز استان از خدمات رایگان سلامت دهان ودندان در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
روابط عمومی/معاون بهداشتی دانشگاه دربازدیدازپایگاه ومراکز خدمات جامع سلامت نوک آبادخاش عنوان کرد...اجرای برنامه های سلامت نوین گامی در جهت افزایش رضایتمندی مردم وارتقای شاخص های سلامت
روابط عمومی/آغاز مرحله دوم عملیات واکسیناسیون فلج اطفال برای 446 هزار کودک زیر 5 سال در استان سیستان وبلوچستان...تاکید معاون بهداشتی دانشگاه بر واکسیناسیون تمامی کودکان ایرانی وغیر ایرانی
روابط عمومی/افزایش موارد سگ گزیدگی در مناطق حاشیه شهر زاهدان ...تاکید معاون بهداشتی دانشگاه بر مراقبت از کودکان خردسال وسالمندان
روابط عمومی/معاون اجرایی مرکز بهداشت استان در بازدید از رستورانها وقنادیهای شهر زاهدان عنوان کرد: استمرار نظارتهای بهداشت محیطی از مراکز عرضه مواد غذایی برنامه محوری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
روابط عمومی/ معاون بهداشتی دانشگاه در مراسم تجلیل از زنان عرصه سلامت عنوان کرد :همراهی وهمسویی زنان در عرصه سلامت موفقیتهای زیادی را برای نظام سلامت رقم زده است .

رویدادها
سبیب