اخبار > روابط عمومی/ابتلای به بیماری هاری مساوی با مرگ حتمی

دكترملک کیانی معاون اجرایی مرکز بهداشت استان هاري را بيماري وحوش عنوان کرد كه افراد يا خود مستقيما به آن مبتلا مي‌شوند و يا با گزش از طریق حيوانات اهلي، بيماري  به آنها منتقل می گردد.

وی ادامه داد: در صورت انتقال هاري به انسان و عدم درمان ضد هاري، به دنبال ظهور علايم بيماري، فرد مبتلا صددرصد محكوم به مرگ است. بر اين اساس اهميت اين بيماري در آن است كه بلافاصله پس ازگزيدگي بوسيله حيوان مشكوك به هاري، جهت درمان ضدهاري اقدام شود.

با بروز علائم هاری اختلال درسیستم عصبی افرد مبتلا بوجود می آید ومعمولا سبب مرگ می گردد.

به گفته دکتر کیانی: نخستين اقدام پس ازگزش به وسيله حيوان مبتلابه هاري  شست ‌وشوي محل گزش است که طبق توصيه سازمان جهاني بهداشت اين شست‌وشو بايد حداقل 15 تا 20 دقيقه به طول بيانجامد ولازم است ذرات صابون با آب فراوان از محل گزيدگي خارج شوند. و با استفاده ازالكل 70 درصد يا بتادين محل گزش را ضدعفوني كرده و سپس براي دريافت واکسن و سایر اقدامات پیشگیری از هاري به مركز درمان ضدهاري شهرستان یا بیمارستان مراجعه کرد.

معاون اجرایی مرکز بهداشت استان : با اشاره به زمان ظهورعلايم هاري درفرديكه موردگزش حيوان آلوده قرارگرفته گفت:

ظهورعلايم بيماري از زمان گزش، 15 روزتا 3 ماه و به طور متوسط 1 تا 2 ماه  به طول مي‌انجامد و گاهي براساس محل گزش، نوع ويروس، شدت جراحت و سن فرد گزيده شده، اين مدت طولاني‌تر نيز مي‌شود. پس از طي اين دوره، علايم بيماري ظاهر مي‌شود.

دکتر کیانی تصریح کرد: آلودگي مربوط به بيماري «هاري»تقريبا درهمه استان‌هاي كشور وجود دارد. براساس آمار، طي سال گذشته استان‌هاي گلستان،گيلان،كرمان،فارس وخراسان رضوي به ترتيب بيشترين موارد آلودگي به هاري را داشتند.

وي ادامه داد: طي سال گذشته 160 هزار نفر به دنبال حيوان گزيدگي به منظور پيشگيري از ابتلا به هاري به مراكز درماني ضدهاري دركشور مراجعه و واكسن وسرم ضدهاري رادريافت كرده‌اند که 1% از این موارد سهم استان سیستان و بلوچستان بوده است. ضمنا با توجه به اینکه 60 درصد از موارد حیوان گزیدگی در سال گذشته در گروه سنی 5 تا 29 سالبه ویژه در بین نوجوان و دانش آموزان اتفاق افتاده است لذا توجه خاص به این گروه جهت افزایش سطح آگاهی آنان در خصوص هاری و نزدیک نشدن به محل تجمع سگهای ولگرد و عدم تحریک آنان و به کار بردن نکات حفاظتی در موقع برخورد با سگ های ولگرد را مورد تاکید قرار دادند.

گفتنی است 28 سپتامبرمصادف با 7 مهرماه روزجهاني «هاري»است  و هاري بيماري واگیر و کشنده ويروسي دستگاه عصبي مركزي است كه مرگ صددرصد مورد مبتلا را سبب مي‌شود.

1395/07/10 ٠٧:٤٣ News, Other ١٣٤٤٤

روابط عمومی/معاون اجرایی مرکز بهداشت استان در میرجاوه عنوان کرد : نظارتهای بهداشت محیطی بر کنترل کیفی آب ومواد غذایی عامل بازدارنده شیوع بیماریهاست.
روابط عمومی/معاون فنی مرکز بهداشت استان عنوان کرد: آموزشهای عملی بصورت ایفای نقش، لازمه ارتقای مهارت ارائه دهندگان خدمات سلامت سطح یک
روابط عمومی/ انتصاب دکتر مریم زابلی مدیر گروه سلامت جمعیت دانشگاه بعنوان مشاور مدیرکل سلامت جمعیت وخانواده ومدارس وزارت بهداشت
روابط عمومی/ معاون بهداشتی دانشگاه درنشست مشترک با مدیر کل زندانهای استان: لازمه تحقق عدالت در سلامت ارائه خدمات سلامت برابر به همه افراد چه در زندان ،چه در نقاط دوردست وشهرها ومراکز استانهاست .
روابط عمومی/معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در بازدید از مرکز خدمات جامع سلامت بیلری خاش : ارتقای کمی وکیفی خدمات سلامت درهمه مناطق استان از برنامه های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
روابط عمومی/پنجمین جلسه کمیته دانشگاهی کاهش مرگ و میر مادران باردار در معاونت درمان دانشگاه
روابط عمومی/ معاون بهداشتی دانشگاه در بازدید از پایگاه سلامت موسی بن جعفر زاهدان : راه اندازی کمیته ارتقای کیفیت خدمات سلامت سطح یک در حوزه بهداشت ، عنصر کلیدی در کسب رضایتمندی مردم
روابط عمومی/تاکید معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر توجه به افراد آسیب پذیر ،کودکان کار وزباله گردها به منظور کنترل وریشه کنی هپاتیت ... نظارتهای ویژه وپیشگیرانه بازرسان بهداشت محیط بر آرایشگاههای استان برای کنترل هپاتیت.
روابط عمومی/ معاون بهداشتی دانشگاه عنوان کرد : اجرای دستورالعمل ترویج تغذیه با شیر مادر برای 120 هزار کودک در کلینیک های مشاوره شیردهی ...برنامه فراگیر آموزش روشهای شیردهی به مادران شاغل درحوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
روابط عمومی/ همزمان با سراسر کشور کمپین اطلاع رسانی و غربالگری هپاتیت در بیمارستان های زاهدان اجرا شد
روابط عمومی/ ارائه حدود 7 هزار مشاوره تخصصی رایگان به مبتلایان سوء تغذیه ، دستاوردی نوین در راستای طرح تحول سلامت در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
روابط عمومی/دستاوردهای کمپین اطلاع رسانی وغربالگری سل با مشارکت داوطلبان سلامت ...آموزش پیشگیری از سل به 250 هزار شهروند زاهدانی وشناسایی 21 مسلول در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
روابط عمومی/ معاون بهداشتی دانشگاه عنوان کرد : علی رغم افزایش موارد حیوان گزیدگی در استان با اقدامات بموقع تیم های بهداشت ودرمان، خوشبختانه مورد مرگ ناشی از هاری در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نداشتیم.
روابط عمومی/کسب حد نصاب استاندارد کشوری (رسیدن به میزان 25 درصدی زایمان از روش سزارین)وکاهش زایمان درمنزل حاصل مشارکت مردم ومداخلات آموزشی وتخصصی کارشناسان بهداشت ودرمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
روابط عمومی/معاون بهداشتی دانشگاه در سراوان عنوان کرد : نگاه مقام عالی وزارت بهداشت به سیستان وبلوچستان نگاهی با هدف زدودن فقرسلامت از چهره استان است .
روابط عمومی/معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست مشترک با معاون بهداشتی دانشکده ایرانشهر : تاکید بر نقش تعاملی ومشارکتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بعنوان دانشگاه مرکز استان بادانشگاههای استان به منظور توسعه سلامت
روابط عمومی/اغذیه فروشی ها و مرغ کنتاکی های شهر زاهدان توسط بازرسان بهداشت محیط زاهدان نظارت شدند.
تقدیر معاون امنیتی وانتظامی استانداری روابط عمومی/از معاون بهداشتی و مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به دلیل تعامل گسترده با ستاد مبارزه با مواد مخدر در زمینه پیشگیری از اعتیاد
روابط عمومی/معاون بهداشتی دانشگاه در همایش متمرکز حج تمتع استان عنوان کرد : خود مراقبتی مهمترین راه پیشگیری از بیماریهای حجاج است.

رویدادها
سبیب