اخبار > روابط عمومی/ابتلای به بیماری هاری مساوی با مرگ حتمی

دكترملک کیانی معاون اجرایی مرکز بهداشت استان هاري را بيماري وحوش عنوان کرد كه افراد يا خود مستقيما به آن مبتلا مي‌شوند و يا با گزش از طریق حيوانات اهلي، بيماري  به آنها منتقل می گردد.

وی ادامه داد: در صورت انتقال هاري به انسان و عدم درمان ضد هاري، به دنبال ظهور علايم بيماري، فرد مبتلا صددرصد محكوم به مرگ است. بر اين اساس اهميت اين بيماري در آن است كه بلافاصله پس ازگزيدگي بوسيله حيوان مشكوك به هاري، جهت درمان ضدهاري اقدام شود.

با بروز علائم هاری اختلال درسیستم عصبی افرد مبتلا بوجود می آید ومعمولا سبب مرگ می گردد.

به گفته دکتر کیانی: نخستين اقدام پس ازگزش به وسيله حيوان مبتلابه هاري  شست ‌وشوي محل گزش است که طبق توصيه سازمان جهاني بهداشت اين شست‌وشو بايد حداقل 15 تا 20 دقيقه به طول بيانجامد ولازم است ذرات صابون با آب فراوان از محل گزيدگي خارج شوند. و با استفاده ازالكل 70 درصد يا بتادين محل گزش را ضدعفوني كرده و سپس براي دريافت واکسن و سایر اقدامات پیشگیری از هاري به مركز درمان ضدهاري شهرستان یا بیمارستان مراجعه کرد.

معاون اجرایی مرکز بهداشت استان : با اشاره به زمان ظهورعلايم هاري درفرديكه موردگزش حيوان آلوده قرارگرفته گفت:

ظهورعلايم بيماري از زمان گزش، 15 روزتا 3 ماه و به طور متوسط 1 تا 2 ماه  به طول مي‌انجامد و گاهي براساس محل گزش، نوع ويروس، شدت جراحت و سن فرد گزيده شده، اين مدت طولاني‌تر نيز مي‌شود. پس از طي اين دوره، علايم بيماري ظاهر مي‌شود.

دکتر کیانی تصریح کرد: آلودگي مربوط به بيماري «هاري»تقريبا درهمه استان‌هاي كشور وجود دارد. براساس آمار، طي سال گذشته استان‌هاي گلستان،گيلان،كرمان،فارس وخراسان رضوي به ترتيب بيشترين موارد آلودگي به هاري را داشتند.

وي ادامه داد: طي سال گذشته 160 هزار نفر به دنبال حيوان گزيدگي به منظور پيشگيري از ابتلا به هاري به مراكز درماني ضدهاري دركشور مراجعه و واكسن وسرم ضدهاري رادريافت كرده‌اند که 1% از این موارد سهم استان سیستان و بلوچستان بوده است. ضمنا با توجه به اینکه 60 درصد از موارد حیوان گزیدگی در سال گذشته در گروه سنی 5 تا 29 سالبه ویژه در بین نوجوان و دانش آموزان اتفاق افتاده است لذا توجه خاص به این گروه جهت افزایش سطح آگاهی آنان در خصوص هاری و نزدیک نشدن به محل تجمع سگهای ولگرد و عدم تحریک آنان و به کار بردن نکات حفاظتی در موقع برخورد با سگ های ولگرد را مورد تاکید قرار دادند.

گفتنی است 28 سپتامبرمصادف با 7 مهرماه روزجهاني «هاري»است  و هاري بيماري واگیر و کشنده ويروسي دستگاه عصبي مركزي است كه مرگ صددرصد مورد مبتلا را سبب مي‌شود.

1395/07/10 ٠٧:٤٣ News, Other ١٣٤٤٤

نمایش خبر

روابط عمومی/سرطان عامل ۹ درصد مرگ ومیرها در سیستان و بلوچستان است.
روابط عمومی/ارائه خدمات سلامت به بیش از 1200نفر از زوار پاکستانی در مرز میر جاوه
روابط عمومی/آغاز نهمین پویش ملی تغذیه سالم در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
روابط عمومی/مدیریت و مداخله جامع نگر و ارتباط مداوم با مردم از وظایف پزشکان در مراکز خدمات جامع سلامت
روابط عمومی/آغاز برنامه غربالگری HIV در مبادی خطر بروز بیماری حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
روابط عمومی/توسعه برنامه های مدیریت خطر و بلایا و ارتقای توانمندی های نیروی انسانی متخصص
روابط عمومی/انا الله واناالیه راجعون
روابط عمومی/پایگاه سلامت حافظ هدیه ماندگار سلامت به کارکنان ودانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
روابط عمومی/مربیان 21 کانون قرآنی ودین وزندگی سازمان تبلیغات استان، اولین گروه طرح همراهان سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
روابط عمومی/ماهانه بیش از ۳۳۰ زایمان طبیعی در بخش‌های زایمان ایمن مراکز جامع سلامت حاشیه زاهدان، موفقیت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در زمینه ترویج زایمان طبیعی
روابط عمومی/ بیش از 30 درصد مردم استان سیستان وبلوچستان به اختلالات روانی دچار هستند... مداخلات گروه سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
روابط عمومی/نهم دی ماه مصداق بارز بصیرت، معرفت و اعتقاد نسبت به امور دینی
روابط عمومی/۵۰ درصد مرگ نوزادان کشور در ۲۴ ساعت اول تولد اتفاق می‌افتد.
روابط عمومی/ارائه خدمات سلامت به حدود 9 هزارنفر از طلبه های تشیع وتسنن حوزه های علمیه استان سیستان وبلوچستان
روابط عمومی/گزارش تصویری از سفر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به زاهدان و خاش
روابط عمومی/اول ایمنی بعد کار ...همکاری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای تامین سلامت کشاورزان
روابط عمومی/دکتر قاضی زاده هاشمی موفق ترین وزیر کابینه است
روابط عمومی/بیمارستان جدیدی که در حاشیه شهر زاهدان ساختته می شود روند توسعه در این منطقه را تسریع خواهد کرد.
روابط عمومی/ اقدام جالب توجه نماینده ولی فقیه در استان و استاندار سیستان و بلوچستان در یک مراسم کلنگ زنی؛
روابط عمومی/افتتاح 14 طرح بزرگ و متوسط عمرانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان....ستاد مرکزی دانشگاه بعنوان بزرگترین مجموعه تا پد فرور هلی کوپتر در بیمارستان علی بن ابیطالب وتل سیاه